De ce NU a părăsit Novak Djokovic Australia! Ce spune fratele tenismenului

2 săptămâni in urmă 16

SÂMBĂTĂ, 08 IANUARIE 2022, 08:58

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Novak ar fi putut părăsi Australia până acum, dar dacă ar fi făcut-o, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat, şi învins, ceea ce nu este o opţiune. Ce ne-a rămas este să aşteptăm decizia instanţei. 

Nu ştiu ce va face dacă decizia nu va fi în favoarea sa, nici el nu ştie. Este plin de emoţii şi tenisul şi Grand Slamul sunt acum ultimele lucruri la care se gândeşte. Vrea doar să se facă dreptate şi să iasă la iveală adevărul”, a spus Djordje Djokovic.

El a reiterat faptul că toate documentele de intrare în Australia pentru Novak s-au făcut prin intermediul Tennis Australia, după ce sportivului i s-a acordat permisiunea de a concura printr-un proces al Tennis Australia/guvernului regional care i-a acordat o scutire medicală de la vaccinare.

El nu a completat niciun formular, totul s-a făcut prin federaţia australiană de tenis. A cooperat cu guvernul federal şi federaţia de tenis nu poate emite un certificat, a fost emis de guvernul regional. Însă guvernul federal a oprit certificatul, ceea ce înseamnă că am ajuns într-o situaţie politică serioasă. Novak nu vrea să se retragă, el vrea să se facă dreptate pentru el şi pentru toţi ceilalţi”, a explicat Djordje Djokovic.

Tennis Australia a anunţat că sportivii nu au fost induşi în eroare în mod intenţionat, informaţie cu privire la exceptarea de la vaccinare fiind luată dintr-un ghid de pe un site recomandat de ministrul Sănătăţii.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a declarat că atunci când lui Djokovic sau altei persoane i se anulează viza, acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana respectivă va avea interdicţie pe trei ani de intrare în ţară. 

Se poate renunţa la interdicţie în anumite circumstanţe, fiecare caz fiind analizat şi în funcţie de situaţie luându-se decizia cu privire la interdicţie, conform News.ro.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă