De ce n-a procedat Renata Voracova la fel ca Novak Djokovic: "M-am simțit ca o criminală". A fost deportată din Australia

1 săptămână in urmă 10

  • Campionatul European de handbal: Spania - Cehia, joi, 19:00, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Liverpool - Arsenal, joi, 21:45, Digi Sport 1

Nici cehoaica nu era vaccinată împotriva COVID-19, dar a primit o derogare medicală, numai că ea nu a procedat ca Djokovic.

De ce nu a procedat Renata Voracova la fel ca Novak Djokovic în privința vizei pentru Australia

Întrebată de ce nu a făcut apel în instanță, la fel ca Djokovic, Voracova a spus că pur și simplu nu și-a dat seama că se poate face așa ceva.

Renata Voracova a fost și ea infectată cu COVID-19, la fel ca Djokovic, cu puțin timp înainte de a pleca spre Australia, pentru a participa la Australiuan Open. Ea susține că a avut complicații medicale, din cauza bolii, dar intenționează să se vaccineze.

  • Renata Voracova a câștigat 11 titluri de dublu în carieră.

Renata Voracova: "M-am simțit ca o criminală"

Jucătoarea de 38 de ani, specialistă în proba de dublu, jucase deja într-un turneu la Melbourne, în momentul în care funcţionarii autorităţii vamale din Australia i-au cerut să părăsească ţara.

Teoria conspirației sau realitatea pe care nu vrem să o vedem? Află din seria documentar Manipulați sau îndrumați de pe DIGI World, azi de la 21:00!

"M-am simțit puțin cam ca o criminală, dar nu era niciun motiv pentru care să mă simt așa. Am trimis toate documentele și au fost aprobate.

Dacă știam că erau chiar și 1 la sută șanse să fie ceva în neregulă, nu mergeam. Eram îngrijorată, nu m-am simțit în siguranță până când nu am ajuns înapoi acasă, nimic nu era sigur", a spus Voracova, potrivit publicației ruse Denik, citată de Theguardian.

Renata Voracova, care a fost nevoită să părăsească Australia după ce a fost plasată în acelaşi centru de detenţie cu liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a anunţat că va cere compensaţii financiare din partea Federaţiei Australiene de Tenis (TA).

Voracova şi Djokovic, nevaccinaţi împotriva Covid-19, au obţinut iniţial o derogare de la regulile sanitare în vigoare în Australia, introduse în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, autorităţile australiene i-au anulat viza de intrare jucătoarei cehe, pe fondul polemicii generate de decizia de a-i revoca permisul de intrare lui Novak Djokovic, în ciuda faptului că jucătoarea se afla deja în "Ţara Cangurilor" şi jucase un meci de pregătire în vederea Australian Open, la Melbourne.

Ea a fost apoi plasată în acelaşi centru de detenţie cu Djokovic, în Melbourne, iar apoi trimisă înapoi în ţara sa, după anularea vizei, spre deosebire de sârb, care a fost eliberat şi aşteaptă o decizie finală cu privire la statutul său.

Etichete: novak djokovic , australian open , renata voracova

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă