De ce n-a fost convocat la națională cel mai bun fotbalistul român al anului trecut

1 săptămână in urmă 21

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 07:45

150 citiri

Naționala României va întâlni Finlanda și Bosnia în ultimele două partide din Liga Națiunilor, tricolorii fiind pe ultimul loc în grupă.

Pentru aceste partide, selecționetrul Edi Iordănescu nu l-a convocat pe portarul Florin Niță (35 ani) de la Sparta Praga, titularul obișnuit al postului în ultimii trei ani.

Iordănescu a explicat de ce a ales să meargă pe mâna altor goal-keeperi. „Niţă ne-a ajutat, a fost declarat jucătorul anului pe bună dreptate. Trebuie să îşi rezolve situaţia de la club. Şansa este că avem în spate doi portari foarte tineri, Moldovan şi Târnovanu, care cred că au viitor frumos în tricoul echipei naţional.

Şi bineînţeles, Radu. Mă bucur foarte tare că a reuşit să îşi regleze situaţia de la club pentru că era într-o situaţie proastă la Inter şi acum joacă meci de meci. Am foarte mare încredere în el, în potenţialul lui, în valoarea lui. Din nou a scăzut media de vârstă”, a spus Edi Iordănescu, potrivit as.ro.

Cei trei portari chemați la națională sunt debutanți. Florin Niță are 19 selecții la națională și n-a lipsit niciun meci de când s-a retras Tătărușanu. De zece luni, Niță n-a mai apărat însă deloc la echipa de club.

Citeste si:

Cine poate profita de plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj! Mutare cu impact major pentru fotbalul românesc

CFR Cluj este aproape de o despărțire de Dan Petrescu, relația antrenorului cu patronul Neluțu Varga fiind tot mai tensionată. Cei doi s-au războit public în declarații și acum mai au...

 "Meritau și alții!"

Naționala României va disputa luna aceasta ultimele două partide din grupa de UEFA Nations League: Selecționerul Edward Iordănescu a convocat 27 de jucători pentru aceste două jocuri....

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă