De ce merită să pornești propria afacere în web hosting și cât de simplu este

1 lună in urmă 20

La finalul anului 2019, un studiu realizat de websiteul de recrutare eJobs menționa că 50% dintre români consideră că munca pe cont propriu este cariera ideală, chiar dacă este mai greu decât să fii angajat. Pandemia din 2020 a afectat piața muncii și a oferit în același timp și mai multe oportunități pentru start-up-uri conectate la noile realități de piață.

Mai mult decât oricând, mediul online este extrem de atractiv pentru business, iar orice website are nevoie de găzduire web, element esențial pentru funcționare. Iată așadar o idee de afacere pentru un start-up relativ simplu: provider de web hosting, de preferat la pachet cu furnizarea de alte servicii – vânzare domenii web, web design și programare, management campanii publicitate pe Google și pe rețelele de socializare, campanii de optimizare SEO etc.

Să investești de la zero în găzduire web înseamnă însă un cost imens. Cea mai simplă variantă: să activezi ca reseller de găzduire web, contractând un pachet de reseller web hosting de la un provider de top din România, cu datacenter local. De exemplu aceasta companie din Dolj este una dintre optiuni. Avand capital romanesc, compania activeaza de mult timp in piata internationala dar si cea locala. Faptul ca detine propriul datacenter si linii dedicate de mare viteza(100 Gbps) este un avantaj major. Poți alege la start un pachet ieftin de găzduire web tip reseller, apoi vei crește acest pachet în funcție de succesul pe care îl ai pe piață.

Vei primi suport tehnic non stop (ai grijă să te asiguri că lucrezi cu un provider excelent la acest capitol) și la rândul tău va trebui să fii alături de clienți cu servicii de suport și consultanță tehnică și comercială. Îți faci propria strategie de marketing, de preferat este să vinzi servicii la pachet, găzduire web plus alte servicii precum cele menționate mai sus. Ca IMM, te poți concentra pe nevoile complete ale firmelor cu care lucrezi, le poți oferi totul la pachet, foarte flexibil.

Pornește propria ta afacere în domeniul găzduirii web cu un preț pentru servicii de la doar câțiva euro pe lună, dar asigură-te că primești servicii de înaltă calitate, inclusiv garanția de uptime 99,9%. Cu ajutorul cPanel / WHM (Web Host Manager) poți gestiona conturile clienților foarte simplu. La fel de ușor este să ai acces la peste 300 de scripturi care includ WordPress, Joomla, Drupal, Magento, phBB și alte scripturi extrem de populare și de apreciate de către clienți.

Brandul tău va fi mereu vizibil în relația cu clienții, căci îți poți personaliza interfața cPanel cu propriul logo și îți poți folosi propriile nameservere. Vei revinde practic servicii pe care le cumperi la pachete mai mari, reîmpachetate în variante mai reduse, conform planurilor tale de marketing și de vânzări.

Poți avea un adaos comercial foarte mare, mai ales dacă optezi pentru a vinde serviciile de găzduire web alături de alte servicii precum web design sau optimizare SEO. Nu uita, alege un provider de web hosting de încredere, o firmă cu o imagine de piață foarte bună și care acționează onest, oferind în pachetele de găzduire web reseller resurse mult mai consistente decât cele din planurile de găzduire web standard, adresate clienților finali.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă