De ce l-au iertat judecătorii pe primarul care și-a umilit fetița într-un dosar în care a fost acuzat că, în calitatea sa de primar  al orașului Sîngeorz Băi, i-a închiriat tatălui său cu o sută de lei pe an un teren de 3500 de metri patrați

2 months ago 7

Traian Ogâgău, acuzat că și-a umilit fiica, poate candida din nou liniștit la primăria Sângeorz Băi după ce recent Curtea de Apel Cluj i-a admis apelul împotriva unei sentințe a Judecătoriei Năsăud prin care i se stabilise o pedeapsă de 1 an închisoare, dar cu amânare, scrie clujust.ro

Amintim că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, în urma materialului video apărut în presă în care primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, îşi umilește fetiţa.

Magistrații Curții au fost și mai blânzi și au dispus ”renuntarea la aplicarea pedepsei fata de inculpatul Ogâgău Traian pentru savarsirea infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane prev. de art. 301 alin. 1 C.p. In temeiul art. 81 C.p. aplica inculpatului sanctiunea avertismentului.”

Este vorba de un dosar de conflict de interes, în care a fost acuzat de favorizarea tatălui său: ”În fapt, potrivit rechizitoriului, s-a reținut în esență că inculpatul Ogâgău Traian , la data de 28.03.2018, în calitate de primar al orașului Sîngeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, a încheiat contractul de închiriere, nr. 3778/28.03.2018, privind suprafața de 3665 mp teren aparținând acestei unități administrativ teritoriale către tatăl său , Ogâgău Traian, pe o durată de 2 ani, în schimbul unei chirii anuale de 100 lei, în lipsa unei hotărâri a consiliului local”.

În Decizia din 23 iunie 2020 a Curții de Apel Cluj se arată următoarele cu privire la motivele renunțării la aplicarea pedepsei:

”În cauză, Curtea apreciază că sunt îndeplinite condițiile pentru a se putea dispune aplicarea față de inculpat a dispozițiilor art. 80 cod penal privind renunțarea la aplicarea pedepsei.

Astfel, în ceea ce privește natura și întinderea urmărilor produse se reține că perioada de timp scursă între încheierea contractului de închiriere 3778/28 martie 2018 respectiv rezilierea acestuia, 22 mai 2018, este una extrem de redusă de 56 zile iar prejudiciul financiar produs ca urmare a încheierii acestui contract este unul redus în condițiile în care durata inițială de încheiere a contractului a fost de 2 ani iar chiria anuală stabilită a fost de 100 lei.

Din înscrisurile existente la dosarul cauzei și din planșele fotografice depuse la dosar, precum și din aspectele ce se desprind din raportul de evaluare rezultă că modalitatea concretă în care terenul a fost folosit a constat în amplasarea unei remorci pe terenul în cauză, remorcă în care se aflau mai mulți stupi, respectiv familii de albine.

De asemenea, terenul nu a mai fost închiriat din anul 2003 ipoteză în care acesta nu a adus niciun venit Primăriei, iar după încheierea contractului de închiriere nr. 3778 din 28 martie 2018 acesta a fost curățat și amenajat.

Cât privește modul și împrejurările în care fapta a fost comisă și scopul urmărit se reține că inculpatul nu a avut o implicare activă în încheierea acestui contract, limitându-se doar a semna în calitate de reprezentant al Primăriei, iar întreaga procedură de negociere și încheiere a fost efectuată de angajații Primăriei din cadrul Serviciului urbanism.

Nu în ultimul rând se reține că inculpatul este o persoană bine integrată în societate, împrejurări ce justifică aplicarea în cauză a prevederilor art . 80 Cod penal.”

Citește integral pe Clujust.ro

Context

Reprezentanţii PNL Bistriţa-Năsăud s-au delimiat de comportamentul primarului din oraşul Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care şi-a filmat fetiţa dezbrăcată şi în genunchi, în timp ce o certa, şi menţionează că acesta nu mai este membru de partid.

Traian Ogâgău a câştigat primul său mandat de primar al oraşului Sângeorz-Băi în 2016, ca reprezentant al PNL.

La alegerile locale din acest an, Ogâgău candidează ca independent, după ce a fost nevoit să se suspende din PNL din cauza condamnărilor primite în două dosare penale, dar liberalii nu au nominalizat un alt candidat pentru Primăria oraşului Sângeorz-Băi.

După apariţia imaginilor cu fetiţa primarului, atât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat anchete.

Citește și

Cine e ”Van Damme de Bistrița”, primarul care și-a umilit fetița: are două condamnări în primă instanță și e cunoscut pentru comportamentul abuziv

Read Entire Article
Powered By Seo Tools