De ce Ianis Hagi e iubit la nebunie de Steven Gerrard. Doar 2 lucruri prețuiește enorm la el

1 lună in urmă 2

Ianis Hagi este vedeta echipei Glasgow Rangers și este îndrăgit de către colegii săi și, mai ales, de către Steven Gerrard pentru calitățile tehnice, fizice și psihice pe care le posedă. Care sunt lucrurile pe care antrenorul formațiunii scoțiene le apreciază cel mai mult la internaționalul român. Iosif Rotariu a spus tot.

De ce Ianis Hagi e iubit la nebunie de Steven Gerrard

Prințul Ianis”, așa cum este supranumit de presa străină, este pe val și joacă cel mai bun sezon al său la echipa scoțiană Glasgow Rangers. Internaționalul român a fost transferat, în vara anului 2020, la Rangers după ce a plecat de la Genk pentru suma de 3,5 milioane de euro. Până în 2024, atunci când i se termină contractul cu echipa scoțiană, fiul lui Gică Hagi are de gând să facă istorie cu formațiunea lui Steven Gerrard.

Deși antrenorul nu este mulțumit, în totalitate, de jocul românului de 22 de ani, Steven Gerrard îl apreciază enorm pe Ianis Hagi și îl consideră un jucător important al echipei sale. După momentul său de geniu din ultimul meci, când a ajutat la egalarea partidei dintre Rangers și Slava Praga, Hagi a fost lăudat în presa internațională pentru inteligența sa și strategiile bine gândite pe care le stăpânește în timpul meciurilor.

„Viteza gândirii lui Hagi într-un moment crucial a deschis calea echipei sale”, au scris publicațiile Daily Record și Scottish Daily Mail.

„Este o regulă care nu se negociază la Glasgow Rangers. Dacă o minge se apropie de linia de fund, alergi după ea până la capăt. Ianis a făcut ceea ce trebuia. După cum s-a desfășurat jocul, meritam acel gol”, a declarat Steven Gerrard, managerul echipei Glasgow Rangers.

„Hagi nu a închis jocul la compatriotul său Stanciu înaintea golului Slaviei. Dar s-a revanșat cu pasa strălucitoare înapoi pentru Helander, la 1-1”,  au scris jurnaliștii de la Evening Glasgow Times.

Ce spune Iosif Rotariu despre evoluția lui Ianis Hagi la Rangers

Iosif Rotariu, fostul antrenor secund al echipei FC Politehnica Timișoara, a mărturisit, într-un interviu pentru Digi Sport, că Steven Gerrard apreciază foarte mult condiția fizică, rapiditatea, calitățile tehnice și comportamentul defensiv, atuuri pe care sportivul de origine română le deține și care l-au transformat în vedeta echipei Glasgow Rangers.

„Ianis joacă din ce în ce mai bine și își valorifică mereu calitățile lui tehnice. Dar cel mai mult mă bucură la el două aspecte pe care le-am remarcat. Se vede că a pus pe el masă musculară, are mai multă forță și intră în contactele fizice. Mai important, el le și câștigă foarte des.

În al doilea rând, Ianis începe să facă din ce în ce mai mult faza defensivă, ceea ce e esențial pentru el și pentru viitorul lui. În opinia mea, Steven Gerrard, care a făcut istorie într-un campionat care pune accentul foarte mult pe capitolul fizic, apreciază aceste două lucruri la Ianis, și prin asta l-a impresionat.

Bine, repertoriul lui tehnic e arhicunoscut, sunt foarte rari astfel de jucători, nu prea găsești în fotbalul românesc. Ianis și Stanciu au arătat aseară că au un ritm alert de joc, mult peste ce e, în prezent, în Liga 1. Ne vom baza mult pe ei doi în aceste preliminarii pentru Mondialul din Qatar”, a declarat fostul fotbalist Iosif Rotariu la Digi Sport.

The post De ce Ianis Hagi e iubit la nebunie de Steven Gerrard. Doar 2 lucruri prețuiește enorm la el appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă