De ce explodează infectările cu Covid-19 în anotimpul rece. Medic român, semnal de alarmă

6 zile in urmă 13

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 08:26

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Motivul? Din cauza temperaturilor, cea mai mare parte dintre interacțiuni se desfășoară în interior, nu în aer liber, unde virusul se transmite mult mai repede și mai ușor.

”E simplu. Pentru că interacțiunea se produce mai degrabă în interior, oamenii petrec mai puțin timp afară, iar transmiterea în interior a virusului e mai intensă decât în spațiu închis. Arată asta foarte multe studii. Ne aducem aminte de cele care arătau cum se transmite virusul într-un avion, cum se transmite într-un restaurant, dacă e sau nu ventilat, cum se transmite în clase, la școală, sunt date care există.

Asta e explicația: oamenii petrec mai mult timp în interior și vin în contact mult mai apropiat”, explică medicul Marius Geantă.

Anumite infecții respiratorii sunt influențate și de factori externi, cum ar fi temperatura sau umiditatea, dar datele colectate până acum despre SARS-CoV-2 arată că reprezintă o excepție.

”Virusul în sine pare că nu este influențat de căldură sau de umiditate. Nu avem același pattern ca în cazul altor infecții respiratorii, cel puțin din ce știm până acum”, concluzionează Marius Geantă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă