De ce cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, de fapt. Specialiștii au spus adevărul

4 săptămâni in urmă 1

De ce cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, de fapt. Oamenii de știință vin cu o nouă ipoteză în privința creșterii masive a numărului cazurilor de infectări din această perioadă. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Iată ce ne transmit specialiștii.

De ce cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19

Deși majoritatea țărilor se află în plină campanie de vaccinare împotriva Covid-19, numărul cazurilor de infectări continuă să crească, iar măsurile impuse de autorități sunt tot mai restrictive. Oamenii de știință din străinătate au identificat o posibilă cauza care explică de ce cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19. Aceștia susțin că polenul din aer duce la o creștere masivă a numărului de cazuri de infectare virusul nemilos.

Un studiu internațional arată că aceste concentrații ridicate de polen care se regăsesc în aer împiedică răspunsul imun al organismului. Pentru aceasta, specialiștii le recomandă, mai ales persoanelor aflate în grupele de risc, să poarte măşti cu o capacitate ridicată de filtrare a particulelor. Iar asta în special primăvara, atunci când există concentraţii foarte mari de polen în aer. Polenul nu răspândeşte virusul, dar inhibă eliberarea unor substanţe care declanşează răspunsul imun.

Sunt afectați de polen chiar și cei care nu sunt alergici

Specialiștii susțin că toate persoanele sunt afectate de concentrația de polen ridicată din aer, inclusiv cele care nu sunt alergice. Un studiu epidemiologic asupra corelaţiei dintre rata de infectare şi nivelul de polen din aer, realizat în 31 de ţări, a arătat că o creștere a abundenței polenului în aer cu 100 de particule pe mp au dus la o rată de infectare cu 4% mai mare. În condițiile de carantină, această creștere este înjumătățită, însă tot a reieșit o asociere semnificativă între cele două. Așadar, dacă te întrebi de continuă să crească numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, acesta ar putea fi un răspuns la care nu te-ai fi gândit.

Specialiștii au venit și cu câteva sfaturi în ceea ce privește evitarea expunerii la o concentrație prea mare de polen. Așadar, foarte importantă este, în primul rând, masca de protecție. Aceasta trebuie să fie una performantă, cu un grad înalt de protecție. De asemenea, aceștia recomandă ca, în perioadele în care concentrațiile de polen din aer sunt ridicate, să nu fie deschise prea mult timp geamurile. Totodată, atunci când venim de afară trebuie să ne schimbăm de haine și să ne spălăm părul. Nici animalele de companie nu ar trebui neglijate, pentru că blana acestora poate aduna o cantitate semnificativă de polen.

The post De ce cresc cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, de fapt. Specialiștii au spus adevărul appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă