De ce au renunțat, de fapt, marile cluburi la Super Ligă. Gestul disperat făcut de UEFA

3 săptămâni in urmă 16

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Echipele din Premier League care au pus umărut la apariția Super Ligii: Arsenal, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Liverpool și Manchester City, au fost primele care s-au retras din proiect. A urmat Inter, iar presa din străinătate anunță că Super Liga Europei a fost suspendată pentru moment.

De ce au renunțat, de fapt, marile cluburi la Super Ligă. Gestul disperat făcut de UEFA

Jurnaliștii din vestul Europei spun că proiectul va rămâne în vizorul cluburilor de top și că ar putea fi implementat din nou în viitor, nu acum. Cu toate acestea, Mundo Deportivo anunță că proiectul Super Ligii a fost oprit după ce UEFA le-a oferit sume uriașe de bani celor 12 cluburi care au demarat noua competiție închisă.

Conform sursei citate, UEFA a luat legătura în primă fază cu echipele din Premier League, care au acceptat banii din partea UEFA și au fost primele care s-au retras din Super Ligă.

  • AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham sunt cluburile fondatoare ale Super Ligii Europei.

Galerie Foto

Prima reacție a lui Ceferin, după ce Super Liga Europei s-a prăbușit: "E nevoie de curaj să recunoști o greșeală"

Aleksander Ceferin, care anunța sancțiuni drastice pentru cluburile și jucătorii care vor participa în Super Liga Europei, a felicitat-o pe Manchester City pentru că a fost prima echipă care s-a retras din proiect.

"Mă bucur că City s-a întors în familia fotbalului european. Au arătat multă inteligență pentru că au ascultat vocile celorlalți, în special ale fanilor. Suporterii au explicat care sunt beneficiile vitale ale sistemului actual pentru întregul fotbal european (...).

Așa cum am spus la Congresul UEFA, e nevoie de curaj să recunoști că ai greșit, dar niciodată nu m-am îndoit că au capacitatea necesară de a lua această decizie.

City este un produs foarte valoros al acestui sport și mă bucur că voi putea lucra cu ei pentru un viitor mai bun al fotbalului european", a spus Aleksander Ceferin, citat de Mirror.

Programul semifinalelor Champions League sezonul 2020/2021

După ce Super Liga a picat, suntem siguri că UEFA Champions League va continua cu programul obișnuit. UEFA a anunțat recent programul semifinalelor 

  • 27 aprilie, Real Madrid – Chelsea, ora 22:00, în direct la Digi Sport 1
  • 28 aprilie, PSG – Manchester City, ora 22:00, în direct la Digi Sport 1
  • 4 mai, Manchester City – PSG, ora 22:00, în direct la Digi Sport 1
  • 5 mai, Chelsea – Real Madrid, ora 22:00, în direct la Digi Sport 1
Etichete: chelsea , manchester city , real madrid , atletico madrid , barcelona , tottenham , manchester united , arsenal , uefa , superliga europei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă