De ce au fost scoși puii de urs din bârlogul lor în pădurea din Neamț. Biolog: Animalele nu mai au unde să se retragă

2 luni in urmă 1

Biologul Adrian Bîlbă a declarat că puii de urs care au fost filmați când erau scoși din bârlogul lor din Neamț sunt separați de mama lor pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona unde are loc exploatarea forestieră.

“Sunt pui de urs foarte mici. O femelă care a depus ponta în apropiere de zona de interes a lucrătorilor forestieri și încearcă să descurajeze revenirea femelei.

Ei scot puii de acolo, după părerea mea, pentru a se asigura că nu mai vine femela să-i protejeze și să le deranjeze lor exploatația sau munca de la locul respectiv. Din păcate, le invadăm habitatele, animalele nu mai au unde să se retragă și se ajunge la astfel de drame în care puii sunt duși la pierzanie prin astfel de separări.

Șansele lor de a fi crescuți la mână sunt minime.

Este un număr mare de urși. În anumite zone sunt nedoriți. Ce să faci când pădurea considerăm că este a noastră și nu a lor, când nu respectăm natura, atunci când ne gândim doar la noi și la interesul nostru economic, la lăcomia noastră.

Nu este normal să ne comportăm astfel și este nesustenabil ca să luăm pădurea doar ca sursă de exploatație forestieră. Asta este ceva pe termen scurt. Într-o bună zi nu vom mai avea nimic, nici aer să respirăm.

Din punct de vedere legal se poate face ceva. Aceste animale sunt protejate, există o legislație specifică și care poate să pedepsească acești oameni.

Oamenii sunt inconștienți, fiindcă cu siguranță se putea rezolva și altfel problema. Luau legătură cu autoritățile în drept care puteau reloca aceste animale”, a afirmat biologul Adrian Bîlbă, la Digi24.

Patru pui de urs au fost filmați când erau scoși din bârlogul lor de câțiva bărbați în zăpadă, într-o pădure din Neamț.

Potrivit ziarpiatraneanț.ro, filmarea a fost trimisă ca mesaj privat de către o persoană din județul Neamț. Și asociația pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle - Animal Rescue, care a postat imaginile pe Facebook, spune că filmarea este făcută în Neamț.

Editor : Alexandru Costea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă