Dayana Yastremska, una dintre cele mai promițătoare jucătoare din circuitul WTA, a fost suspendată pentru dopaj

1 lună in urmă 38

La Liga: Sevilla - Real Sociedad, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

La Liga: Granada - Barcelona, sâmbătă, 19:30, Digi Sport 1

Sportiva din Ucraina, Dayana Yastremska, este una dintre cele mai promițătoare tinere jucătoare din circuitul WTA. La doar 20 de ani, a 29-a tenismenă a lumii și-a trecut deja trei titluri în palmares (Hua Hin și Strasbourg în 2019 și Hong Kong în 2018) și a câștigat peste două milioane de dolari.

Galerie Foto

Yastremska a primit o veste proastă în primele zile ale noului an. Ucraineanca a fost suspendată provizoriu de WADA, în urma unui rezultat pozitiv la o substanță interzisă. Testul a fost efectuat pe 24 noiembrie 2020, în afara competițiilor, însă decizia intră în vigoare de astăzi, 7 ianuarie 2021.

"Yastremska a fost acuzată de o încălcare a regulilor antidoping în temeiul articolului 2.1 din Programul antidoping (prezenţa unei substanţe interzise) şi a fost suspendată provizoriu începând cu 7 ianuarie", a menţionat ITF, citat de Agerpres.

Dayana Yastremska a răspuns imediat după decizia de suspendare pentru dopaj

La scurt timp după ce a primit decizia de suspendare, Dayana Yastremska a emis un comunicat pe care l-a publicat pe contul său de Twitter. Sportiva din Ucraina s-a declarat uimită de rezultatul testului antidoping și consideră că este o greșeală.

"Cu tărie afirm faptul că niciodată nu am folosit droguri sau medicamente care să-mi îmbunătățească evoluțiile. Sunt în stare de șoc și uimită de-a dreptul, mai ales deoarece cu două săptămâni înainte de acest test am fost testată negativ la Linz.

O concentrație mică a unei substanțe prezente într-un medicament destinat bărbaților a fost găsită în urina mea. Această substanță nu este recomandată femeilor din cauza efectelor adverse pe care le poate avea. Sunt hotărâtă să lupt pentru a-mi curăța numele", se arată în comunicatul Dayanei Yastremska.

Etichete: wta , dayana yastremska , suspendare dopaj tenis , dayana yastremska suspendare dopaj
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă