David Popovici, pe coperta celei mai prestigioase reviste de natație din SUA. ”Băiatul care poate fi rege” comparat cu legendele înotului

1 săptămână in urmă 26

David Popovici a apărut pe coperta prestigioasei reviste de înot ”Swimming World”, care a ratat la doar câteva sutimi o medalie olimpică la Tokyo.

În materialul dedicat lui Davi Popovici, cu titlul ”Băiatul care poate fi rege”, jurnaliștii americani au făcut un exercițiu de imaginație, proiectându-l pe român în următoarea finală olimpică la 200 de metri liber, probă în care a terminat pe locul 4 la JO 2020. Autorii susțin că Popovici, după ce și-a demonstrat din plin valoarea la Campionatele Mondiale premergătoare, se va bate cu siguranță pentru medalia de aur.

Presa americană a vorbit și despre faptul că Popovici provine dintr-o țară care nu are un istoric de medaliați olimpici la natație, însă cu toate acestea adolescentul de 17 ani a avut un impact la J.O din acest an.

„Popovici provine dintr-o țară fără un istoric de succes în acest sport. În timp ce România a dat doar câteva femei medaliate olimpice, Răzvan Florea este singurul bărbat din țara sa care a stat pe un podium olimpic. Florea a realizat acest lucru în 200 de spate la Jocurile din 2004 de la Atena.
Copilul tocmai a împlinit 17 ani la mijlocul lunii septembrie. În ciuda prezenței lui Michael Phelps și a lui Ian Thorpe ca prodigii adolescenți, este rar ca un bărbat tânăr să apară ca o forță globală – mai ales într-un eveniment de putere, cum ar fi 100 de liber. De obicei, succesul vine mai târziu, când musculatura a fost îmbunătățită.” scrie presa din SUA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă