David Popovici nu s-a calificat în finala de 50 de metri, după ce a terminat pe locul 8 în serie. Deținătorul recordului mondial la juniori, campion în inimile românilor

1 lună in urmă 19

David Popovici nu s-a calificat în finala de 50 de metri liber, după ce a terminat pe locul 8 în seria lui, cu timpul 22:77.

Pentru a se califica în finală, campionul român, de 16 ani, ar fi trebuit să se claseze printre primii 16 concurenți din 65 de sportivi. David Popovici, revelația natației Jocurilor Olipice, rămâne în istorie ca înotătorul care a doborât recordul mondial de viteza, pentru juniori, la 100 m și 200 m liber în cadrul Campionatului European.

Adolescentul fenomen a ocupat locul 40, în clasamentul final de la competiția de 50 m liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe primul loc s-a clasat înotătorul Kristian Gkolomeev, în vârstă de 28 de ani din Grecia. Sprtivul a terminat cursa cu timpul 21.66.

David Popovici, puștiul fenomen printre „rechini”: Primele declarații după ce a devenit al 7-lea cel mai bun înotător din lume la 100 de metri liber

David Popovici a devenit la vârsta de 16 ani, un adevărat fenomen al natației în plan mondial. Campionul  a fost unul dintre cei mai tineri concurenți de la proba finală de 100 de metri liber, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

În marea finală la 100 de metri liber, David Popovici a concurat cu marile „bestii” și „rechini” din natație în plan mondial. Adolescentul minune de numai 16 ani a încheiat marea cursă de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice pe locul 7, rivalii săi având vârste între 21 și 24 de ani. Popovici a fost la „distanță” de doar o secundă de câștigătorul medaliei de aur Caeleb Dressel, sportiv american cu 8 ani mai mare.

David Popopivici a ocupat locul 7 în finala probei de 100 de metri liber din cadrul concursului de nataţie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După probă, sportivul a transmis un mesaj susținătorilor săi: „Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Aventura continuă! Mândru ca sunt român”, a declarat David pe pagina personală de Facebook.

David Popovici mai are o șansă la medalia de aur, înotătorul se află în competiție și la proba de 50 m liber, unde va concura în seria a 6-a, vineri după-amiază, de la ora 13.12, urmând ca în cazul calificării între primi 16, să evolueze sâmbătă în semifinale și duminică în finală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă