David Popovici, apărat după gafa colosală de la Europenele de Natație de la Kazan. „Și alți sportivi au trecut prin așa ceva” | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 19

La Campionatul European de Natație, în bazin scurt, organizat în aceste zile, la Kazan, Rusia, David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, a ratat proba de 400 de metri liber, dintr-o eroare.

După 14 „bazine” parcurse David s-a oprit câteva secunde crezând că a încheiat cursa. Ar fi trebuit să mai înoate încă două pentru a finaliza traseul normal.

Chiar dacă în cele din urmă sportivul legitimat la CS Dinamo a mers până la capăt, a ratat calificarea la această probă, pierzând secunde importante.

David Popovici, apărat după gafa colosală de la Europenele de Natație de la Kazan. „Și alți sportivi au trecut prin așa ceva” | EXCLUSIV

Camelia Potec, președintele FR de Natație și Pentatlon Modern, a explicat din punct de vedere tehnic ce s-a întâmplat.

„Și alți sportivi au trecut de-a lungul timpului prin astfel de momente. În această proba de 400 de metri, spre deosebire de probele de 800 sau 1500, nu există acea numărătoare a bazinelor făcută de pe margine. David putea ajunge în finală acestei probe, dar nu știu dacă ar fi luat și o medalie.

Am văzut cazuri cu înotători care au făcut chiar mai multe bazine crezând că nu s-a încheiat cursa. Se întâmplă! Nu e un capăt de țară.

Să ne gândim însă că David mai are de înotat 100 și 200 de metri liber. Și sunt convinsă că numărul medaliilor obținute de delegația României la această competiție se va mări.

Avem deja o medalie de bronz prin Robert Glință, care, azi, se pregătește de o nouă finală. Avem doi sportivi extrem de valoroși”, a precizat Camelia Potec, pentru Prosport.

Sportivul David Popovici s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt, de la Kazan. Popovici a înregistrat timpul 1:43.43, el încheind pe locul trei seria a cincea. Vlad Stancu a terminat primul seria 1, cu timpul 1:46.59 şi a fost foarte aproape de a ajunge şi el în semifinale.

The post David Popovici, apărat după gafa colosală de la Europenele de Natație de la Kazan. „Și alți sportivi au trecut prin așa ceva” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă