David Beasley i-a prezentat lui Elon Musk planul pentru a rezolva problema foametei cu doar 2% din averea sa

3 săptămâni in urmă 19

Președintele Programului Alimentar al ONU și fost guvernator al statului Carolina de Sud, David Beasley, a acceptat provocarea lansată de Elon Musk și a publicat planul prin care demonstrează cum o parte din averea fondatorului Tesla ar asigura bugetul necesar pentru a eradica foametea la nivel global.

David Beasley i-a prezentat lui Elon Musk planul pentru a rezolva problema foametei cu doar 2% din averea sa

David Beasley i-a prezentat lui Elon Musk planul pentru a rezolva problema foametei cu doar 2% din averea sa

Shutterstock

David Beasley a scris pe Twitter că un mic grup format din cei mai bogați oameni de pe planetă ar putea ajuta la rezolvarea problemei foametei globale cu doar o mică parte din valoarea lor netă. Fostul guvernator al statului american Carolina de Sud a dat exemplul lui Elon Musk, explicând că doar 2% din averea sa ar asigura bugetul necesar pentru a rezolva această problemă.

Fondatorul SpaceX, primul cel mai bogat om de pe planetă cu o avere estimată la 306,5 miliarde de dolari a reacționat imediat și a declarat că dacă i se va prezenta un plan despre cum banii săi pot eradica foametea, va vinde acțiuni Tesla și va dona suma necesară.

If WFP can describe on this Twitter thread exactly how $6B will solve world hunger, I will sell Tesla stock right now and do it.

— Elon Musk (@elonmusk) October 31, 2021

Președintele Programului Alimentar al ONU a acceptat provocarea și a prezentat, joi, calculele prin care 6,6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume.

— David Beasley (@WFPChief) November 3, 2021

"Suma de 6,6 miliarde de dolari îi va ajuta pe cei mai nevoiași, după cum urmează: 1 masă pe zi, care ne costă în medie doar 43 de cenți, pentru 42 de milioane de oameni, timp de un an, pe măsură ce pandemie dă semne de retragere", este un simplu calcul făcut de Beasley.

Din suma totală, 4,2 miliarde de dolari vor fi alocați pentru mâncare, iar 2,4 miliarde de dolari pentru trasnferuri de bani cash. Planul complet poate fi consultat AICI.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă