Daune de 27 de milioane de dolari pentru familia lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist anul trecut, în SUA

1 lună in urmă 3

Orașul Minneapolis va plăti 27 de milioane de dolari familiei lui George Floyd, în cadrul unui acord între părțile implicate în procesul civil, relatează Reuters, citată de HotNews. Afro-americanul, în vârstă de 46 de ani, a murit asfixiat în mai 2020, după ce polițistul Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul său aproape 9 minute.

Procesul lui Derek Chauvin, care va fi și cel al metodelor poliției, a început luni cu selecția jurația. Polițistul este acuzat de „crimă” şi „omor prin imprudenţă”. Dezbaterile de fond vor începe pe 29 martie, iar verdictul nu este aşteptat înainte de sfârşitul lunii aprilie.

Mii de persoane au manifestat duminică, 7 martie, la Minneapolis, în nordul Statelor Unite, cu o zi înaintea procesului polițistului, pentru a cere „dreptate”.

George Floyd a fost arestat după ce a fost acuzat că a folosit o bancnotă falsă pentru a cumpăra țigări dintr-un magazin din Minneapolis.

Bărbatul a stat timp de 8 minute și 46 de secunde cu genunchiul unui polițist pe gâtul său, în ciuda rugăminților disperate și a strigătului repetat: “Nu pot să respir”.

Daune de 27 de milioane de dolari pentru familia lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist anul trecut, în SUA

La 17 minute după ce prima mașină a poliției a ajuns la fața locului, Floyd era inconștient, fără semne vitale, sub genunchiul polițistului Derek Chauvin.

Au urmat zile de revoltă, mai întâi la Minneapolis, apoi în numeroase orașe ale țării, unde oamenii au ieșit pentru a protesta față de abuzurile poliției și față de discriminarea persoanelor de culoare.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă