Date ACTUALIZATE despre tulpina britanică a Sars-Cov-2. Avertisment din partea Ministerului Sănătății

1 lună in urmă 5

Noi date despre tulpina britanică a coronavirusuluiNoi date despre tulpina britanică a coronavirusului

Ministerul Sănătății a prezentat duminică informații despre tulpina coronavirusului descoperită în Marea Britanie. Instituția atrage atenția că noua mutație este mai contagioasă decât varianta inițială și că ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

DUMINICĂ, 28 FEBRUARIE 2021, 17:58

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Este noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie mai periculoasă?
- Da. Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în decembrie 2020 în Marea Britanie și este denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01).

Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări. De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces, se arată în comunicatul ministerului.

În acest context, autoritățile recomandă populației să nu renunțe la măsurile de protecție.

Potrivit unei analize a Institutului de Sănătate Publică din România, care a urmărit răspândirea primelor 136 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, se poate observa că este vorba despre o transmitere comunitară în țara noastră. 

Răzvan Cherecheș (Ministerul Sănătății): Tulpina britanică va deveni DOMINANTĂ în România în martie

”Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede. Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave,  solicitând și mai mult sistemul de sănătate”, mai spune sursa citată. 

Citește și: ”Alexandru Rafila este convins că tulpina britanică a Covid-19 este prezentă în toată România”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă