Dat afară de Gigi Becali de la FCSB, și-a găsit rapid echipă și a fost prezentat ca un "bombardier" și un "diamant"

1 lună in urmă 20

  • Preliminarii CM 2022: Islanda - Germania, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Polonia - Anglia, miercuri, 21:45, Digi Sport 2

Christian Argurio, despre "diamantul" Ante Vukusic

Directorul sportiv Christian Argurio este cel care a insistat pentru transferul atacantului croat, pe care îl cunoaște din perioada în care era şeful departamentului de scouting de la Hajduk Split.

Oficialul celor de la Messina l-a prezentat pe Vukusic în presa din Italia ca pe o mare vedetă, care însă nu şi-a atins potenţialul, scrie messinasportiva.it.

"Vukusic este supranumit ”Diamantul din Sinj”, oraşul său natal. Căutam acest tip de atacant, şi pentru stilul în care joacă echipa noastră, şi pentru ceea ce îşi dorea antrenorul nostru. Un vârf care poate fi un excelent finalizator, atât cu piciorul, cât şi cu capul. Este un oportunist. La Hajduk a marcat 42 de goluri în meciurile oficiale şi Pescara a plătit 4 milioane de euro pentru a-l aduce în Serie A.

La Split a fost ”bombardierul”, ”diamantul”, în Italia a vrut să continue pe aceeşi linie, dar a trebuit să lupte cu ceilalţi atacanţi pentru un post de titular şi nu s-a simţit în largul său. A făcut nişte alegeri greşite de-a lungul anilor, nu s-a simţit foarte bine în anumite contexte, deoarece croaţii au o mentalitate diferită de a noastră şi trebuie să fie răsfăţaţi.

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

A mers prin alte ţări care n-au fost un stimulent pentru el, până când a ajuns în Slovenia, lângă casa sa, iar la Ljubljana a fost golgheter în 2019-2020. În România, la FCSB, nu a avut relaţii excelente cu conducerea clubului şi a fost îndepărtat de la echipă", a declarat Christian Argurio, citat de messinasportiva.it.

  • 5 meciuri (129 de minute) a strâns Ante Vukusic la FCSB - cu Dinamo, Academica Clinceni, Chindia, FC Botoșani și Gaz Metan, însă fără a reuși să marcheze

ante

Ante Vukusic / Foto: messinasportiva.it

Ante Vukusic s-a dezlănțuit după ce a plecat de la FCSB

Ante Vukusic a fost surprins într-un mod neplăcut de faptul că Gigi Becali, patronul clubului, este cel care decide toate schimbările din timpul meciurilor de acasă, prin intermediul telefonului.

Gigi Becali vorbește despre orice. Sună un jucător în fiecare zi. Jucătorii tineri sunt singurii pe care nu îi critică, pentru că speră ca va obține bani de pe urma lor. Până acum n-am vrut să vorbesc, pentru că n-am vrut să fiu amendat.

Nu mi-a venit să cred că el decide cine intră pe teren prin telefon. Am jucat meciul de Supercupă cu CFR, iar la pauză a decis să scoată cinci jucători. El face totul prin telefon, are un om pe bancă. Becali cumpără jucători tineri, așa crede că va obține și rezultate. CFR a câștigat campionatul pentru că a avut antrenor”, a declarat recent Ante Vukusic, pentru Dalmatinskiportal.

Întrebat dacă a avut ocazia să vorbească personal cu Gigi Becali despre situația sa, Ante Vukusic a recunoscut că nu a putut dialoga cu patronul, ceea ce i-a recomandat, de altfel, și antrenorul cu care a lucrat, Toni Petrea.

N-am vorbit niciodată. Am înțeles că nici nu vorbește engleză. L-am întrebat pe antrenor, mi-a zis 'știi cum merg lucrurile aici, faci ce spune patronul'. Toți mi-au spus că mai bine îmi văd de treabă decât să mă cert cu Gigi Becali. Niciun antrenor serios nu vrea să vină la Steaua (n.r. FCSB)”, a recunoscut Ante Vukusic.

Etichete: ante vukusic , messina
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă