Daniel Băluță a introdus cinci noi acțiuni în justiție împotriva jurnaliștilor și a directorului Colegiului Șincai

2 luni in urmă 27

De data aceasta, în chemările în judecată depuse pe 4 și 5 august, politicianul a implicat și Primăria Sectorului 4, care a formulat în numele instituției o parte dintre plângeri.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, și instituția pe care o conduce au deschis încă cinci acțiuni în justiție împotriva ziariștilor Libertatea, cifra totală depășind 10 acțiuni, dintre cele mai diverse.

Cele cinci noi acțiuni, conform portalului instanțelor de judecată din România, sunt: 

  • 17111/300/2021 –  acțiune pe fond Daniel Băluță vs Ringier, Cătălin Tolontan, Răzvan Luțac
  • 17112/300/2021 – acțiune pe fond Daniel Băluță vs Ringier, Cătălin Tolontan, Cristina Radu
  • 17113/300/2021 –  cerere ordonanță presedințială Daniel Băluță vs Ringier, Cătălin Tolontan, Cristina Radu 
  • 17184/300/2021 –  acțiune pe fond Primăria Sectorului 4 vs Ringier, Cătălin Tolontan, Cristina Radu și Mircea Țeca, directorul Colegiului Șincai
  • 17185/300/2021 –  ordonanță președințială Sectorul 4 vs Ringier, Cătălin Tolontan, Cristina Radu și Mircea Țeca, directorul Colegiului Șincai

Care sunt articolele de care se plânge primarul nu e încă clar, obiectul va deveni cunoscut în momentul consultării fiecărui dosar în parte. Faptul că este chemat în judecată și Mircea Țeca, profesor de matematică și director al Colegiului Gheorghe Șincai, indică însă că cel puțin unele dintre procese se referă relatările Libertății despre cazul mutării elevilor din acest liceu.

La ”Gheorghe Șincai”, colegiu din Sectorul 4, elevii și profesorii sunt împotriva mutării, în timp ce primăria consideră că renovarea și consolidarea clădirii sunt vitale. Nevoia mutării este împărtășită și de expertul angajat de primărie și intervievat de ziar. De partea cealaltă, intervievat și el, directorul Mircea Țeca susține că primăria condusă de Daniel Băluță a încetat să-și respecte obligațiile tocmai ca să determine mutarea. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă