Danemarca planuieste continuarea reluarii activitatilor, pe baza unui 'pasaport COVID'

3 săptămâni in urmă 1

Autoritatile daneze au convenit o relaxare a masurilor antiepidemice incepand din aprilie, cand se vor putea redeschide frizeriile, centrele de spa si alte servicii, urmate in luna mai de restaurante si sali de cinema, cu conditia detinerii unui 'pasaport COVID', transmite marti Reuters.

Danemarca s-a redeschis gradual pe fondul scaderii ratei de infectare in urma masurilor de lockdown introduse in decembrie pentru a limita raspandirea unei variante mai contagioase a virusului.

Conform planului convenit luni seara cu parlamentul, incepand din 6 aprilie mai multi elevi vor putea reveni in scoli, iar frizeriile, saloanele de tatuaj si alte servicii vor putea functiona din nou.

Multe dintre planurile de deschidere depind de utilizarea unei asa-numit 'pasaport corona', care arata ca detinatorul a fost vaccinat, a trecut prin infectie sau are un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Mall-urile se pot redeschide la 21 aprilie, iar cinematografele, salile de concerte si restaurantele isi vor putea relua activitatea la inceputul lunii mai.

Guvernul a mai anuntat ca va extinde actualele pachete de ajutor economic pana in iulie.

Danemarca a raportat 226.277 de cazuri de infectare cu coronavirus si 2.402 de decese asociate de la debutul pandemiei.

CITESTE SI:FOTO VIDEO Cat de pustii sunt celebrele partii de schi din Alpi. Turistii au fost interzisi, in ciuda protestelor vehementePerformanta actorilor de la Bulandra: 6.000 de spectatori platitori la teatru online. Marius Manole: "Am umplut 20 de sali odata"Senatul a abrogat prevederea privind iesirea anticipata la pensie a magistratilor, la 45 de ani si dupa o vechime de 20 de aniRazboiul comercial dintre UE, SUA si Marea Britanie. Cum au pierdut europenii milioane de doze de vaccin anti-Covid-19Mesajul sfasietor al handbalistei Crina Pintea: "Si-au batut joc de noi pentru ca suntem mici. M-am saturat". Romanca a plans pe teren
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă