Danemarca a reintrodus certificatul de vaccinare după ce, anterior, îl desfiinţase. A treia doză, speranţa europenilor

2 săptămâni in urmă 27

Franţa devine prima ţară din lume care condiţionează emiterea certificatului verde de efectuarea dozei booster. Măsura se va aplica din decembrie, în cazul persoanelor care au împlinit 65 de ani şi au primit schema de vaccinare completă. Anunţul a fost făcut de preşedintele Emmanuel Macron şi vine într-o perioadă în care numărul infectărilor a început din nou să crească alarmant în Europa.

Cu o incidenţă de 136 de cazuri la suta de mii de locuitori în ultimele 2 săptămâni şi o tendinţă ascendentă de infectare, Franţa strânge, din nou, rândurile în faţa pandemiei.

Cea de-a treia doză este, de altfel, speranţa tot mai multor state europene de a ţine piept noilor valuri ale pandemiei.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi pe voi!
Poţi să faci boosterul în acelaşi timp cu vaccinul antigripal.

Noi reguli pentru danezi

De frica virusului sau din cauza restricţiilor, în faţa centrelor de vaccinare din Viena deja sunt cozi.

Testul negativ nu mai garantează accesul în restaurante, saloane de înfrumuseţare şi la evenimente după ce, sâmbătă, Austria a raportat un număr record de infectaţi .
În ultima lună, 23 de ţări europene au reintrodus restricţii sociale şi diverse măsuri sanitare pentru a opri valul galopant de infectări.

Una dintre cele mai vaccinate ţări din Europa, Danemarca a reintrodus certificatul de vaccinare după ce, anterior, îl desfiinţase.
Pe locul 2 în Europa ca număr de infectări, Marea Britanie îi obligă pe angajaţii din spitale să se vaccineze, din primăvara viitoare. Iar în Singapore, toţi nevaccinaţii care vor face boala îşi vor plăti tratamentul din propriul buzunar.Cu 334 de decese raportate ieri, în schimb, Bulgaria a decis să elibereze certificate verzi şi pe baza testelor de anticorpi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă