Dâncu, despre „baronii roșii” invocați de ambasadorul SUA: Nu e normal ca PSD să plătească pentru ceva ce nu face. Baronii roșii, o exagerare

1 lună ago 33

Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman,a transmis un nou mesaj, de Ziua Națională, în care a lăudat Guvernul Orban și a criticat vechiul guvern PSD. În discursul său, Zuckermen a spus că „baronii roșii” nu își au locul în România”. Prezent în emsiune la B1TV, marți seara, preșdintele Consiliului Național al PSD, și canidat la Senat, a sublinita că e deja obișnuit cu declarațiile politice ale ambasadorului „care cel mai probabil va pleca foarte curând din România”, dar că sintagma „baronii roșii” este o exagerare.

„Nefiind politic, domnul ambasador vorbește de baronii roșii ?! Nu știu ce baroni au rămas, dar nu cred că la noi se referă. O realitate care a dispărut demult în PSD (…) Noi am scos umbra de condamnați, nu mai avem penali sau persoane aflate în judecată. Sigur, va trebui să continuăm lupta să schimbăm complet percepția, știm că mai este mult de lucru, dar să spui „baronii roșii”…este o exagerare. Altfel, îi mulțumim domnului ambasador că a felicitat poporul român, noi ne bazăm pe parteneriatul româno-american. (…) Admit că mai avem mult de lucru, dar nu e normal ca PSD să plătească pentru ceva ce nu face, chiar dacă memoria colectivă încă păstează fapte care nu-s demne de PSD”, a spus Vasile Dâncu.

Cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, ambasadorul Adrian Zuckerman a declarat, într-un mesaj video, că „Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept – afectat de guvernul anterior – şi pentru a „smulge” din rădăcini corupţia. Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă”. Nu este prima dată când ambasadorul SUA intervine în campania electorală cu mesaje favorabile guvernului.

Sursa Foto: Facebook/ Ambasada Statelor Unite la București

Citeşte Articolul Intreg

Powered By Seo Tools