Dancă (Forţa Dreptei): Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie / Legea populistă şi heirupistă PSD-PNL de compensare şi plafonare a preţurilor la energie nu funcţionează

1 săptămână in urmă 16

Deputatul independent Ionel Dancă de la Forţa Dreptei acuză guvernul PSD-PNL că ”a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie care au explodat în această lună”, el arătând că legea ”populistă şi heirupistă PSD-PNL de compensare şi plafonare a preţurilor la energie nu funcţionează”.

El cere guvernului condus de Ciucă şi Ciolacu ”să vină de urgenţă în Parlament cu soluţii reale de reducere şi stabilizare a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru companii”.

”Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie care au explodat în această lună. Legea populista şi heirupista PSD-PNL de compensare şi plafonare apreţurilor la energie nu funcţionează. Cei mai mulţi români au primit noile facturi la energia electrică fără nicio compensare a creşterii preţurilor sau au fost compensate în bătaie de joc cu câţiva lei”, a scris Dancă pe Facebook.

Deputatul precizează că ”guvernul condus de Ciucă şi Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei trebuie să vină de urgenţă în Parlament cu soluţii reale de reducere şi stabilizare a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru companii”.

”Sunt necesare soluţii rapide atât pe termen scurt pentru reducerea preţurilor la energie, prin eliminarea unor taxe şi tarife administrative, cât şi de măsuri pe termen lung pentru stabilizarea pieţei de energie prin creşterea şi diversificarea capacităţilor de producţie energetică.

Răbdarea românilor în faţa acestei uriaşe probleme a facturilor la enegie, care le afectează grav nivelul de trai, este limitată. Este necesară intervenţia Guvernului şi a Parlamentului, acum!”, spune Ionel Dancă.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că trebuie făcută o şedinţă a coaliţiei cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie, care să fie mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, la rândul lui, că PSD a votat, atât legea privind consumatorul vulnerabil, cât şi legea referitoare la compensarea facturilor.”Împreună am făcut această lege”, a afirmat ministrul, care a precizat că se vor opera modificări, dacă este cazul.

PNL a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie. ”Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă