Dana Gîrbovan este noul președinte al Curții de Apel din Cluj. Ea a fost propusă în 2019 pentru funcţia de ministru al Justiţiei

3 luni in urmă 19

Potrivit unor surse citate de clujust.ro, aceasta a câşigat concursul pentru funcţie. Rezultatele nu au fost încă anunţate oficial.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratura clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții.

Rezultatele oficiale vor fi afișate pe 7 decembrie. Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Băldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte.

Dana Gîrbovan este una dintre vocile constante din magistratură în susţinerea unor principii precum independenţa justiţiei şi neimplicarea serviciilor în justiţie. Preşedinţa UNJR a fost propusă în 2019 pentru funcţia de ministru al Justiţiei, însă preşedintele Iohannis a respins numirea. 

În august 2019, judecătoarea Dana Girbovan, propusă de premierul Viorica Dancila pentru postul de ministru al Justiției, a anuntatca demisionează din magistratură. Membrii Secției pentru judecători din cadrul CSM au decis într-o ședința care a durat 30 de secunde, să aprobe demisia din magistratură a Danei Girbovan.

Ulterior, Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii ei în funcția de ministru al Justiției, iar în această situație Dana Girbovan și-a retras cererea de demisie și a rămas în magistratură.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă