Dan Vîlceanu, fost șef la TSD, acum ministru liberal de Finanțe: Nu e ușor să fii opozant PSD într-un județ precum Gorj. Nu îmi stă în caracter să mă plâng public

2 luni in urmă 38

Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu, care în urmă cu 10 ani a fost șeful organizației de tineret a PSD Gorj, a declarat joi că ”nu e ușor să fii opozant PSD într-un județ precum Gorj”. El a susținut că ar fi fost vânat de inspectorii ANAF la ordinul PSD.

Întrebat despre facturile fictive care ar fi fost plătite de firma părinților săi și de presupusa mutare a unor angajați ANAF, Vâlceanu a spus: ”E o acuzație care nu s-a confirmat. Inspectorii fiscali nu au fost mutați în alte județe. Nu e ușor să fii opozant PSD într-un județ precum Gorj. Nu îmi stă în caracter să mă plâng public, dar trebuie să vă spun asta: Când vine un angajat ANAF și spune ”nu înțelegi că am ordin de la Craiova?” E urât”.

Întrebat de faptul că a trecut din PSD în PDL și apoi PNL, Vîlceanu a spus că ”am văzut toți sfinții din politică criticând acest lucru. Am fost acum mai bine de 10 ani într-o organizație de tineret. Dacă acesta e păcatul meu politic, îl duc”.

Întrebat de programul Anghel Saligny, propus de PNL și respins de USR, Vîlceanu a spus că ”nu este PNDL. Nu avem școli, nu avem tot felul de alte investiții care erau în trecut în PNDL. Facem reforme din PNRR, niciodata nu se pot finanța din fonduri europe un drum comunal. Nu pot sta oamenii în noroi că nu putem finanța din fonduri europene. Acest proiect este absolut necesar. Finanțezi doar ce nu poate fi finanțat din fonduri europene. Apă și canal poți finanța din fonduri europene, dar din operatori mai mici nu poți finanța. Sunt proiecte absolut necesare, nu seamănă deloc cu PNDL. Sunt standarde de cost, din punctul ăsta de vedere cred că este un program absolut necesar și face parte dintr-un plan investițional”.

Citește și:

SURSE Parchetul general a clasat dosarul de evaziune al lui Dan Vîlceanu / Afacerile familiei cu Complexul Energetic Oltenia, în asociere cu afaceristul Nicu Sarcină, anchetat de DIICOT / Noul director CEO a fost susţinut de Vîlceanu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă