Dan Vîlceanu, despre majorările de pensii dorite de PSD: „Și bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume”

2 săptămâni in urmă 16

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 16:17

79 citiri

 „Și bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume”

Propunerile privind majorarea pensiilor trebuie să ţină cont de capacitatea bugetului de a le plăti, în condiţiile în care economia ţării se află deja într-un moment complicat, a afirmat, joi, 11 noiembrie, Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, care este şi secretar general al PNL.

El a participat la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului Băneasa, în calitate de ministru interimar al Transporturilor.

"Ştiţi foarte bine că prima propunere (a PNL de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 - n.r.) a fost de 6%. Acum, în momentul în care am început negocierile cu Partidul Social Democrat, ei au propus 11%. În momentul în care vom avea o discuţie finalizată pe creşterea pensiilor, o să vă putem spune exact care este procentul", a precizat Vîlceanu.

Potrivit acestuia, abordarea trebuie să fie una prudentă.

"Mi-aş dori ca toate părţile implicate în aceste discuţii, mai ales în discuţiile politice, să înţeleagă faptul că, da, politic, ai un câştig atunci când vii cu asemenea propuneri, sunt propuneri populare, ca să nu zic populiste.

Dar şi economia şi bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume. Suntem într-un moment complicat din punct de vedere economic, amplificat şi de valul 4 de pandemie. Cred că ar trebui să privim cu prudenţă ce se va întâmpla pe viitor şi să fim pregătiţi să facem faţă tuturor provocărilor", a spus ministrul interimar.

El a amintit că este nevoie de 3 miliarde de lei pentru a acoperi impactul bugetar al plafonării preţului la energie şi compensarea facturilor, problemă care nu exista în urmă cu câteva luni.

Totodată, întrebat dacă furnizorii de energie şi gaze îşi vor primi banii la timp pentru compensarea facturilor, Vîlceanu a precizat că acest lucru se va întâmpla în termenul prevăzut de lege.

Citeste si:

Talonul de pensie va putea fi solicitat și în format electronic. Legea promulgată joi, 11 noiembrie, de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 11 noiembrie, legea care prevede posibilitatea ca talonul de pensie să fie transmis, la cerere, în format electronic, de către Casa Naţională de...

De ce preferă tinerii maşinile cu două portiere. Modelele ieftine pe care le poţi alege

Studiile recente arată că maşinile în două uşi sunt preferate în cea mai mare proporţie de publicul tânăr, şi asta deoarece, cu precădere după o anumită vârstă, românii sunt în...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă