Dan Tudorache revendică victoria la Sectorul 1: ”Am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand. Așteptăm rezultatele oficiale”

4 luni in urmă 19


Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), a anunțat luni că a câștigat alegerile pentru primăria Sectorului 1 București, în fața candidatei USR-PLUS Clotilde Armand, potrivit numărătorii paralele a partidului. Rezultatele parțiale ale Biroului Electoral Central o arată deocamdată pe Clotilde Armand în avantaj, dar cu o diferență mult mai mică decât cea sugerată duminică seară de exit-poll.


”Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris pe Facebook, luni dimineață, edilul Dan Tudorache.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdan.tudorache.primar.s1%2Fposts%2F1687651988072593&show_text=true&width=552&height=219&appId" width="552" height="219" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Deocamdată, rezultatele parțiale centralizate de BEC de la 151 din cele 166 de secții din sector arată că Armand este încă în avantaj. Candidata USR-PLUS a adunat până acum 33.249 de voturi, față de cele 31.622 ale lui Tudorache.


Rezultatele strânse din lupta pentru primăria Sectorului 1 contrastează cu cele anunțate ieri de sondajeșe efectuate la ieșirea de la urne. Exit-pol-ul Curs-Avangarde pentru ora 21.00 arata că Clotilde Armand a câștigat 48% din voturi, în timp ce Daniel Tudorache - 36,5%.


Cu doar o oră mai devreme, Tudorache posta de altfel, tot pe Facebook, un mesaj în care își exprima regretul pentru înfrângere.


”Există regretul unor proiecte importante începute, pe care sper că noua administrație, cea pe care majoritatea cetățenilor au ales-o, nu le va abandona”, scria Tudorache.


Duminică seară, Clotilde Armand a cerut susținătorilor săi să nu se relaxeze și a spus la rândul ei că așteaptă rezultatele oficiale.


”Oameni frumoși, ați scris istorie și v-ați luat orașul înapoi! Acum, nu vă relaxați. Așteptăm rezultatele oficiale. Fac un apel la responsabilii din secțiile de votare să nu îndrăznescă să fraudeze. Avem delegați în fiecare secție și nu vom ezita să sesizăm autoritățile statului în caz de fraudă. Rămânem vigilenți”, a scris Armand.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă