Dan Tudorache revendică victoria la Sectorul 1: ”Am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand”

5 luni in urmă 14


Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), a anunțat luni că a câștigat alegerile pentru primăria Sectorului 1 București, în fața candidatei USR-PLUS Clotilde Armand, potrivit numărătorii paralele a partidului. Rezultatele parțiale ale Biroului Electoral Central o arată deocamdată pe Clotilde Armand în avantaj, dar cu o diferență mult mai mică decât cea sugerată duminică seară de exit-poll.


”Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris pe Facebook, luni dimineață, edilul Dan Tudorache.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdan.tudorache.primar.s1%2Fposts%2F1687651988072593&show_text=true&width=552&height=219&appId" width="552" height="219" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Deocamdată, rezultatele parțiale centralizate de BEC de la 151 din cele 166 de secții din sector arată că Armand este încă în avantaj. Candidata USR-PLUS a adunat până acum 33.249 de voturi, față de cele 31.622 ale lui Tudorache.


Cu doar o oră mai devreme, Tudorache posta tot pe Facebook un mesaj în care își exprima regretul pentru înfrângere.


”Există regretul unor proiecte importante începute, pe care sper că noua administrație, cea pe care majoritatea cetățenilor au ales-o, nu le va abandona”, scria Tudorache.


Rezultatele strânse din lupta pentru primăria Sectorului 1 contrastează cu cele anunțate ieri de sondajeșe efectuate la ieșirea de la urne. Exit-pol-ul Curs-Avangarde pentru ora 21.00 arata că Clotilde Armand a câștigat 48% din voturi, în timp ce Daniel Tudorache - 36,5%.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă