Dan Tudorache, confirmat deputat de BEC, deși Marcel Ciolacu a promis că nu îi va valida mandatul – Europa Liberă

2 luni in urmă 36

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, urmărit penal în ”Dosarul diamantelor”, apare pe lista deputaților aleși și confirmați de Biroul Electoral Central, în ciuda faptului că Marcel Ciolacu anunțase săptămâna trecută că nu îi va valida mandatul, scrie Europa Liberă.

Tudorache se află pe poziția a doua în București, chiar sub Alexandru Rafila, cel care a deschis lista PSD în Capitală. Următorul pas îl reprezintă validarea mandatului în Parlament, procedură care se realizează pentru toți aleșii în acest weekend.

Marcel Ciolacu a promis că Daniel Tudorache nu o să fie validat în Parlament, dar până în acest moment nu a întreprins vreun demers. Fostul primar al Sectorului 1 este acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor și a anunțat că s-a suspendat din PSD. Dacă își va primi mandatul, Tudorache va beneficia de imunitate.

Social-democrații ar trebui să ceară explicit ca mandatul lui Daniel Tudorache să nu fie validat, deoarece acesta nu mai este membru PSD. În acest caz, următorul pe lista PSD din București, Florin Manole, i-ar lua locul. O altă posibilitate este ca Daniel Tudorache să se retragă singur și să anunțe că nu dorește funcția de deputat. Foto: Dan Tudorache / Facebook

Citește tot articolul pe Europa Liberă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă