Dan Şova, condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul „CET Govora”. Decizia nu e definitivă

1 săptămână in urmă 25


Fostul senator Dan Şova a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la patru închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul „CET Govora”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Agerpres.


De asemenea, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.


Este vorba despre dosarul în care Dan Şova a mai fost condamnat în iunie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare, însă a fost eliberat din penitenciar după șase luni, pedeapsa fiindu-i anulată atunci în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, care a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanța supremă.


Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti, iar la rejudecare instanța i-a aplicat lui Şova o pedeapsă mai mare, respectiv 4 ani cu executare, însă decizia nu e definitivă.


Potrivit sentinţei, din cei 4 ani se vor scădea perioadele petrecute de Şova în arest preventiv şi arest la domiciliu (3 decembrie 2015 - 8 februarie 2016), precum şi cea din închisoare la prima condamnare (20 iunie 2018 - 19 decembrie 2018), potrivit Agerpres.


Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 100.000 euro de la Dan Şova, fiind menţinut sechestrul pe bunurile acestuia până la concurenţa acestei sume.


De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă exercitată de CET Govora SA - Râmnicu Vâlcea şi l-a obligat pe Mihai Bălan la plata sumei de 1.056.141 lei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă