Dan Petrescu, încântat de reușita lui Cristi Manea din meciul cu Liechtenstein. „Cred că a văzut DVD-uri cu mine”

1 lună in urmă 18

Dan Petrescu a fost încântat de reușita lui elevului său, Cristi Manea, din meciul cu Liechtenstein, câștigat de „tricolori” cu scorul de 2-0.

Fostul mare internațional este de părere că România a pornit din nou pe o pantă ascendentă și are șanse reale de a prinde măcar barajul pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

Elevul lui Dan Petrescu, Cristi Manea, a fost la a doua reușit în tricoul echipei naționale, în cele 12 prezențe. A debutat în națională pe 31 mai 2014, la doar 17 ani, pe vremea când selecționer era Victor Pițurcă.

Dan Petrescu, sursă de inspirație pentru Cristi Manea?

Primul gol al lui Cristi Manea la echipa națională a fost reușit în 2018, într-o partidă amicală contra Finlandei, câștigată de România scor 2-0. Fundașul celor de la CFR Cluj a trebuit să mai aștepte trei ani până la următorul gol marcat sub tricolor.

Imediat după meci, Cristi Manea a discutat cu antrenorul său de la CFR Cluj, Dan Petrescu, cel care îi este și mentor. Ambii au evoluat pe același post, însă „Bursucul” a gustat din plin succesul, la formații precum Genoa, Chelsea sau Southampton.

„Ar trebui să fim optimiști, s-au câștigat două meciuri, jucăm în Liechtenstein, cu Armenia acasă, cu Islanda acasă, dacă batem și Macedonia, e clar, locul 2 e al nostru.

Trebuie să batem pe Macedonia, un egal nu ne ajută, eu zic că lotul României e mult mai bun.

Am vorbit cu Cristi Manea, i-am spus: cred că ai văzut DVD-uri cu mine când jucam la națională, ți-a prins bine! Mai apăream și eu, dădeam goluri. E foarte serios.

Ca vârf avem alte soluții? Dacă tot l-a adus, eu i-aș da încredere lui Markovic. Dacă joacă titular, vom fi surprinși cu toții. Îmi doresc să câștige, nu-mi permit să-i dau un sfat lui Rădoi, doar să vină Manea și Camora sănătoși înapoi”, a declarat Dan Petrescu, pentru DigiSport.

Pentru România urmează partida cu Macedonia de Nord, miercuri, la Skopje, de la ora 21:45, în cea de-a 6-a etapă din Grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

The post Dan Petrescu, încântat de reușita lui Cristi Manea din meciul cu Liechtenstein. „Cred că a văzut DVD-uri cu mine” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă