Dan Petrescu a răbufnit la conferință: „Băi băieți, nu mai vreți campionate și cupe europene? Atunci plec!”

1 săptămână in urmă 33

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022, 16:51 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 17:05

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a fost extrem de nervos la conferința de presă premergătoare meciului cu FC Argeș din etapa 11 a Ligii 1. Supărarea „Bursucului” vine din faptul că fanii echipei din Gruia i-au cerut demisia după două meciuri consecutive.

Joi seara, după 0-1 cu Sivasspor, o parte dintre fanii lui CFR Cluj au cerut demisia antrenorului Dan Petrescu. La fel procedaseră și după cel mai recent meci de campionat al „vișiniilor”, 2-0 cu CSU Craiova.

CFR Cluj ocupă momentan locul 6 în campionat, cu 15 puncte. Ardelenii sunt la 9 lungimi în spatele liderului Farul, dar au și 3 meciuri în minus. În grupa de Conference League, campioana României a obținut un singur punct în primele două runde.

 „Este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată!” + Cum se apără cântăreața columbiană

ACUZAȚII

Shakira are probleme serioase și riscă închisoarea! Ce dovezi au autoritățile spaniole: „Este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată!” + Cum se apără cântăreața columbiană

Dan Petrescu a răbufnit la conferință: „Băi băieți, dacă s-a plictisit lumea de campionate și grupe europene, eu plec!”

„Eu nu înțeleg în niciun fel de unde vine această presiune. În primul an am câștigat campionatul și am plecat. Am revenit, am luat iar campionatul, poate nu era meritul meu în întregime. Apoi am dus echipa în grupele Europa League, am mers până în primăvară.

Anul următor am câștigat iar campionatul, iar am mers în grupele Europa League, dar nici atunci nu era lumea mulțumită. După 6 luni au fost probleme, am plecat, iar m-am întors, iar m-au chemat. Am luat din nou campionatul, iar am ajuns în grupe.

Băi băieți, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupele europene, nicio problemă, eu plec! Mai mult decât să iau campionatul și să duc echipa în grupe nu pot face. Poate vine altul și ia Champions League sau ajunge în grupe. Nu înțeleg de unde vine această presiune”, a „tunat” Petrescu.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: „Nu e corect! Rezultatele vorbesc pentru mine”

„Când am revenit a treia oară la echipă, am fost rugat să se reducă bugetul. Am scăpat de jucătorii cu salarii mari, care nici nu jucau prea bine, nu făceau nimic pentru club, și am luat jucători liberi de contract, cu salarii la jumătate. Am redus bugetul, am câștigat campionatul, am ajuns în grupe.

Dacă în grupe vine un arbitru și nu-mi dă gol și 3 penalty-uri (n.r. - aluzie la arbitrajul cu Sivasspor), ce pot să fac? Eu sunt de vină? Nu mi se pare corect! Toată lumea să strige ce vrea, dar rezultatele vorbesc pentru mine.

Dacă pierd 5-6 meciuri la rând, e OK. Antrenorul de la Sivasspor avea 10 meciuri fără victorie, dar oamenii i-au dat toată încrederea. Parcă e lumea mai normală la Sivasspor.

Nu am cheltuit milioanele cheltuite de alte echipe, care sunt în urma noastră (n.r. - cel mai probabil, înțepătură cu direcția FCSB). Asta e realitatea! Dacă vrem altceva, nicio problemă! De ce să mai stau aici, pe capul oamenilor, dacă ei nu mă vor? Dacă ei nu mai vor campionate și cupe europene, bravo tată!”, a adăugat antrenorul lui CFR Cluj.

Dan Petrescu, despre meciul cu FC Argeș

Cât despre meciul cu FC Argeș de luni, 19 septembrie, ora 20:30, Petrescu a spus: „Mereu suntem pregătiți. Din păcate, nu prea am avut unde să ne antrenăm, terenurile au fost impracticabile. Astăzi ne-am pregătit în sală, dar mâine ne vom antrena normal. Sperăm ca luni să facem un meci bun.

Nu pot să vorbesc eu de terenuri, nu sunt specialist. Aș vrea să avem teren bun la Pitești, dar am văzut că nici acolo nu mai este cum a fost odată.

În România, dacă pierzi un meci e o perioadă nefastă. Ce să mai zic de două? Prepeliță a avut mereu probleme acolo, cu toate că a obținut rezultate fantastice. În fotbal așa e, mai ales în România nu te așteaptă nimeni. Nu au răbdare, uită orice faci. Așa e peste tot, și la CFR”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Adrian Mititelu, consternat: „Cred că mă jigniți. Doar atât?”

Boban Nikolov, la prima conferință de la transfer: „Am avut oferte din Asia, dar știam ce înseamnă Steaua în România” + „Nu sunt Messi sau Maradona, mă bat ca machidonii”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă