Dan Petrescu a dat cărțile pe față după o lună de tăcere! Motivele pentru care nu a putut accepta oferta FRF

2 săptămâni in urmă 16

  • WTA Melbourne: Simona Halep - Gabriela Ruse, joi 03:30, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Chelsea-Tottenham, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

În mod bizar, anunțul nu a fost făcut de antrenor, ci de patronul și președintele lui CFR Cluj, Neluțu Varga, respectiv Cristi Balaj. "Bursucul" a păstrat de atunci tăcerea vizavi de acest subiect, dar acum a ales să vorbească. 

Dan Petrescu a explicat de ce nu a ajuns selecționerul României

În cadrul unei conferințe de presă, Petrescu a lămurit de ce a refuzat oferta celor de la FRF, dar și ce presupunea aceasta. Antrenorul campioanei României ar fi urmat să primească un salariu de 300.000 de euro, de două ori mai mic față decât primește la CFR Cluj.

Motivul principal pentru care nu a putut deveni selecționer este că patronul i-a spus că nu îl lasă să plece, chiar dacă are o clauză de reziliere în contract. Altul este că FRF nu avea bani să plătească clauza, iar Petrescu trebuia să o suporte din salariul de la națională pe un an plus alte 100.000 de euro tot din buzunarul său, lucru pe care nu a fost dispus să îl facă, deoarece nu a vrut să antreneze gratis. 

"Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. Le-am spus: 'Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF'. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro.

Sporturile extreme și ingineria de precizie se întâlnesc azi de la ora 22:00. Ia-ți doza de adrenalină de pe DIGI World și din DIGI Online!

Patronul mi-a spus din prima: 'Nu cumva să îmi ceri să pleci, că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci'. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu.

Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur. Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut.

Îmi doream, dar nu a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest, a fost cancan.

Ei (n.r Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă) au venit concret la mine, chiar îi apreciez. Mi-au spus că bani nu au prea mulţi. Nu am ce să le reproşez nici lor, nici patronului. Eu voiam la echipa naţională, dar în acelaşi timp sunt foarte fericit la CFR. Am mare încredere în acest lot", a declarat antrenorul.

Dan Petrescu nu crede că mai poate deveni selecționerul României

De asemenea, Petrescu s-a arătat resemnat în privința posibilității de a deveni selecționer, având în vedere că a avut deja ocazia să o facă de trei ori.

"Am avut şansa de a antrena naţionala de trei ori şi nu mi-a reuşit. Nu a fost să fie, nu a fost timing-ul perfect. Nu ştiu dacă va mai fi şi a 4-a ofertă. Eu cred că la naţională şi la club nu ai timp de proiecte. Nu tată, rezultate! Imediat. Nu te mai aşteaptă nimeni. Dacă nu ai rezultate imediat nu poţi să rezişti nicăieri", a mai precizat tehnicianul.

Etichete: frf , dan petrescu , selectioner , selectioner romania , federatia romana de fotbal

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă