Dan Helciug, o noua pasiune tot în lumea artelor. Cântăreţul s-a apucat de pictură

2 săptămâni in urmă 11

Dan Helciug e pregătit să lanseze piese noi. Una singur, alta alături de formaţia sa, Spitalul de Urgenţă, dar ambele cu mesaje speciale. Artistul s-a apucat şi de pictat.

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Dan Helciug, artistul trupui Spitalul de Urgenţă nu a renunţat la cântat, chiar şi în lipsa concertelor. Aceştia au filmat un clip, în condiţii de pandemie. Este o piesă atipică, cu mesaj social-politic-spiritual

Dan Helciug: "Am fost destul de activ în perioada aceasta. Am doua piese lansate anul trecut. Una se numeşte Sunt bine şi cealaltă Carul tras de boi. Clipul arată exact ca o emisie de televiziune, este o radiografie social-politică, cum obişnuiesc eu să fac astfel de radiografii."

Iar în ceea ce priveşte pictura, totul se datorează unei revelaţii. O pasiune descoperită în pandemie. Un tablou, dintr-o viitoare colecţie, este deja terminat. Şi e extrem de colorat, poate tocmai pentru că în ultimul an nu a fost deloc astfel pentru breasla din care Dan Helciug face parte.

Dan Helciug: "Am avut o revelaţie. În urma unui vis am simţit nevoia sa pictez, îmi e greu să vă explic. Ştiu că trăim într-o lume mercantilă, în care totul se rezumă la bani, la statul social, la firme de PR. Arta înseamnă comunicare cu Dumnezeu. Sunt două căi de comunicare: arta şi religia. Am profitat de prietenia pe care o am cu Laurenţiu Popa, care este unul dintre cei mai buni Rembrandişti din Europa, cred. Am făcut câteva cursuri cu el şi am început să pictez. Am deja 3 tablouri pictate."

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă