Dan Capatos a divulgat secretele carierei sale. Cum a ajuns să fie un jurnalist renumit în România

3 săptămâni in urmă 14

Dan Capatos este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de televiziune din România. Cu o emisiune de succes și mulți fani, nici nu ai crede că viața vedetei TV a fost vreodată grea. Ultimele declarații ale moderatorului de la „Xtra Night Show” confirmă că tinerețea sa a fost presărată și cu momente foarte dure.

Dan Capatos se bucură de un mare succes în România

Într-un interviu recent, Dan Capatos a vorbit despre începutul carierei sale de jurnalist. Vedeta și-a făcut debutul în presa scrisă ca reporter de investigații, o muncă foarte grea, care presupunea foarte multă responsabilitate.

Deși acum ia interviuri tuturor vedetelor din showbiz-ul românesc, în celebra sa emisiune de la Antena Stars, Capatos nu a făcut asta de la început. În anii ’90, jurnalistul scria articole la secția de investigații, o experiență care i-a prins foarte bine, de-a lungul timpului.

Cum a ajuns să fie un jurnalist renumit. Detalii mai puțin știute

Celebrul prezentator de la „Xtra Night Show” a făcut mai multe dezvăluiri la Antena Stars, unde a vorbit despre perioada în care era reporter de investigații. La începutul carierei sale de jurnalist, tot ce își dorea era să facă presă scrisă.

Prezentatorul și-a făcut debutul la ziarul „Evenimentul Zilei”, unde a scris despre politică o scurtă perioadă, apoi s-a mutat la investigații. Acest domeniu nu a fost deloc ușor, potrivit spuselor lui Dan Capatos.

„La secția noastră de investigații – ”Servicii secrete” se numea secția pentru că îngloba Minister de Interne, SRI, etc – fiecare aveam domenii de activitate, adică domenii de care răspundeam. Eu răspundeam de Ministerul de Interne, Poliția Capitalei și S.I.E. Trebuia să știi în fiecare zi tot ce se întâmplă. Dacă pierdeai o știre, îți luai amendă. La ora 12 se afișa lista cu amenzi. Niciodată nu mi-am luat amedă. (…) Trebuia să știi tot ce scriau restul ziarelor, chiar dacă nu se băga în ziar, și să ai o exclusivitate”, a precizat Dan Capatos, la Star Matinal.

Incredibil cum făcea rost de exclusivități

Secția de investigații avea nevoie constantă de exclusivități. Cum Dan Capatos se ocupa de asta la ziarul „Evenimentul Zilei”, jurnalistul a trebuit să vină cu soluții pentru a afla informații în premieră. Astfel, cu ajutorul unui buget de protocol, Capatos mergea la întâlniri cu diverse persoane care, ulterior, deveneau surse de încredere.

„Exclusivitățile erau mai rare, dar se premiau. (…) Te întâlneai cu fel de fel de polonezi, de maiori, la un șpriț. Aveam buget de protocol frumos. Ne duceam la mese, la întâlniri …până îți făceai surse. Sursele alea, devenind surse de încredere, te ajutau pe viitor ”, a explicat prezentatorul Xtra Night Show.

The post Dan Capatos a divulgat secretele carierei sale. Cum a ajuns să fie un jurnalist renumit în România appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă