Dan Barna spune că UDMR se opune desființării SIIJ: „Preşedintele Iohannis exprimă aceeaşi nemulţumire ca şi noi”

2 luni in urmă 31

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, susţine că UDMR se opune desfiinţării SIIJ, după ce Klaus Iohannis şi-a exprimat nemulţumirea faţă de cum funcţionează coaliţia: „UDMR nu doreşte acest lucru, iar poziţia preşedintelui exprimă aceeaşi nemulţumire ca şi noi”.

Stelian Ion a prezentat nu una, ci mai multe căi, numai că pentru a putea să facem reformă în Justiţie e nevoie ca toate forţele politice care contează să susţină acest demers. În momentul de faţă avem un blocaj în coaliţie. Vedem că partenerul UDMR nu doreşte acest lucru, iar mesajul preşedintelui exprimă aceeaşi nemulţumire ca şi noi – nu putem să avem un program de guvernare agreat şi susţinut în Parlament în momemtul învestirii guvernului şi apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente”, spune Dan Barna.

El spune că, punctual, pe subiectul SIIJ, UDMR doreşte mutarea la Parchetul General, nu desfiinţarea SIIJ.

Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit, miercuri, de cum funcţionează coaliţia, pentru că nu a găsit formula potrivită să se desfiinţeze Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), iar Legile Justiţiei nu au fost trecute în Parlament.

Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţat, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte forme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discutăm deci mai este mult de lucru”, a spus Iohannis.

The post Dan Barna spune că UDMR se opune desființării SIIJ: „Preşedintele Iohannis exprimă aceeaşi nemulţumire ca şi noi” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă