Dan Barna spune că Ordonanța privind încurajarea vaccinării va fi adoptată în viitoarea şedinţă de Guvern

1 lună in urmă 29

Actul normativ va reglementa acordarea de tichete persoanelor care se vaccinează anti-COVID, dar şi organizarea unei loterii cu un premiu de un milion de lei la care să participe persoanele care se vaccinează.

„În momentul de faţă sunt modificări şi vorbim de Ordonanţa 55, avem toate avizele şi în următoarea şedinţă de Guvern, foarte probabil, va fi adoptată. Sunt mai multe măsuri acolo: acordarea de tichete de masă, avem de asemenea paşapoartele verzi pentru interiorul ţării, tot aşa un instrument pentru situaţia în care, dacă vor fi restricţii pe anumite localităţi, incidenţa va fi foarte mare, să poţi să circuli în situaţia în care ai această vaccinare”, a declarat vicepremierul Dan Barna, miercuri seară, la TVR, potrivit news.ro.

Apoi a continuat: „De asemenea, este această loterie pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, sunt mai multe premii, premiul cel mare este de un milion de lei, adică o sumă cu adevărat importantă pentru persoanele care s-au vaccinat”.

Vicepremierul a declarat că și alte țări au funcționat stimulentele pentru vaccinare și este convins că la fel se va întâmpla și în România.

Sunt metode folosite şi în alte ţări, că nu reinventăm apa caldă, prin care să încurajăm şi persoanele care nu sunt împotriva vaccinului, dar din diverse considerente nu au ajuns încă să se vaccineze.

Dan Barna:

Cu referire la beneficiile vaccinării, Barna a mai spus că „există în continuare o treime de Românie la care pur şi simplu informaţia nu a ajuns” sau nu a ajuns într-o formă care să îi convingă pe oameni să se vaccineze.

Cine suportă cheltuielile

Proiectul de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Sănătății a fost publicat marți, 24 august, în dezbatere publică. După intrarea în vigoare a OUG, persoanele care se vor vaccina cu schema completă vor primi 100 de lei sub forma de tichete de masă. Aceste cheltuieli vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, autoritățile vor organiza și „Loteria Vaccinării”, care va acorda premii în bani celor vaccinați deja, dacă aceștia se vor înscrie pentru extragere. Nu sunt informații privind premiile oferite, fondul urmând să fie stabilit de Ministerul Economiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă