Dan Barna spune că nu se pune problema ca Vlad Voiculescu să fie demis din funcția de ministru al Sănătății

3 săptămâni in urmă 25

După incidentul din care a reieșit că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu cunoștea conținutul unui ordin de ministru care prevede ca morții de Covid-19 să fie îngropați goi, liderul USR Dan Barna a fost chestionat de redeactorii Antena3 dacă-i va cere acestuia demisia.

„Nu se pune problema să fie demis”, a răspuns președintele USR și vicepremierul Dan Barna.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci. „Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu la întrebarea adresată de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

„Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine.

(…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor.

(…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a spus şeful de la Sănătate.

Apoi, reporterul Antena 3 i-a citit şefului de la Sănătate din Ordinul de ministru de anul trecut, iar Vlad Voiculescu a spus că va reveni asupra lui și îl va citi.

În realitate, ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020 prevede acest lucru, însă ministrul Sănătăţii îl va schimba, relatează Antena3.

Vlad Voiculescu și-a cerut scuze după ce a constat eroarea.

„(…) Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 ‘se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.’ Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, se arată în postarea ministrului Sănătăţii.

Sursa foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă