Dan Barna şi Dacian Cioloş, anunţ de ultimă oră despre moţiunea de cenzură: „Sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier”

1 lună in urmă 39

Dan Barna şi Dacian Cioloş au cerut insistent schimbarea lui Florin Cîţu de la conducerea Guvernului. Afirmaţiile liderilor USR PLUS vin în contextul în care şedinţa coaliţiei s-a încheiat fără ca partenerii din coaliţia de guvernare să ajungă la o înţelegere. În aceste condiţii, USR PLUS au anunţat că vor depune moţiunea de cenzură în această seară.

Dan Barna şi Dacian Cioloş, anunţ de ultimă oră despre moţiunea de cenzură

Dan Barna: „În urma discuţiilor de la coaliţie din seara aceasta, fiecare membru al coaliţiei şi-a menţinut punctul de vedere referitor la situaţia în care se află coaliţia. Cei de la PNL au spus că rămân alături de Florin Cîţu.

Noi am transmis că nu mai are încrederea USR PLUS.

Pe cale de consecinţă, tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură. Calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliţia să poată să meargă mai departe.

Dacian Cioloş: „Am încercat în şedinţâa de coaliţie să convingem colegii noştri de coaliţie ca un Guvern să funcţioneze are nevoie de un prim ministru care cultivă încrederea. Colegii noştri au insistat să-l susţină pe Florin Cîţu.

În consecinţă, folosim procedura aceasta parlamentară pentru a  ajunge în situaţia în care să lucrăm cu un alt prim-ministru. Intenţia noastră este să continuăm într-o formulă cu PNL şi cu UDMR.

Nu avem nicio intenţie să intrăm într-o altă formulă guvernamentală decât cea în care am lucrat”.

Au fost discuţii aprinse vineri seara la prima şedinţă a coaliţiei, după izbucnirea conflictului dintre liderii USR PLUS şi Florin Cîţu. Dan Barna şi Dacian Cioloş au refuzat ca miniştrii USR PLUS să-şi dea demisia şi cer înlocuirea premierului.

Dan Barna, acuze la adresa PNL. „Nu a existat nicio ofertă”

„Nu existat nicio ofertă. A fost o chestiune de principiu. Noi am spus că adoptarea unui subiect atât de important cum este PNDL împotriva voinţei, acordului şi a unei soluţii discutate în coaliţie. Adoptarea lui ostil cu câteva minute  înainte de şedinţa coaliţiei arată un dezinteres total al premierului Cîţu faţă de continuarea acestei structuri a coaliţiei, lucru confirmat şi de demiterea lui Stelian Ion fără niciun temei real”, a spus Dan Barna.

„Credem cu adevărat ca în momentul în care PNL va propune un nou premier, această coaliţie va putea să continue”, a adăugat copreşedintele USR PLUS.

Dan Barna, despre demisia miniştrilor USR PLUS din Guvern

„La începutul săptămânii viitoare ne vom depune demisiile, odată ce moţiunea de cenzură a fost depusă în această clipă”, a menţionat Barna.

Dacian Cioloş, întrebat ce va face dacă va fi propus din nou Florin Cîţu

„Dacă e o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu care trece şi are o majoritate în Parlament, sigur că în politica românească orice e posibil. Mi s-ar părea ridicol să vii cu aceeaşi propunere”,  a spus Dacian Cioloş.

„Florin Cîţu nu a mai are sprijinul USR PLUS” , a completat Dan Barna.

„Ce m-a interesat a fost să-i conving pe colegii din PNL că vrem să continuăm în această coaliţie. Nu mai putem să lucrăm cu premierul Cîţu pentru că nu mai inspiră încredere. Deja de două- trei ori am stabilit nişte lucruri pe care nu le-a respectat”, a mai spus Cioloş.

Citeşte şi: Scandal uriaş în şedinţa coaliţiei. USR PLUS depune moţiunea de cenzură în această seară împotriva lui Florin Cîţu

La rândul său, Claudiu Năsui (USR PLUS), ministrul Economiei, a anunţat vineri seară că a partidul din care face parte a refuzat să gireze „furtul din bani publici prin PNDL 3”, acuzându-l pe premierul Florin Cîţu că este „hotărât să dea un tun de 50 de miliarde de lei din banii contribuabililor”.

Citeşte şi: Claudiu Năsui continuă răfuiala cu Florin Cîţu. „Am refuzat să girăm furtul din bani publici prin PNDL 3. Premierul a hotărât să dea un tun de 50 de miliarde de lei”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă