Dan Barna se înclină în fața soției: „Îmi este superioară în multe situații. Și face ciorbe fabuloase”

1 lună in urmă 12

Copreședintele USR PLUS a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni tv, detalii din viața sa de familie, de la cum se relaxează în timpul liber până la ce mâncăruri îi gătește soția. Politicianul și jumătatea sa își doresc un copil. „Este un lucru care se va întâmpla. Nu-ți aduce anul, ce-ți aduce ceasul. Muncim!”.

Una dintre întrebările incomode, roșii, la care Dan Barna (45 de ani) a fost expus, marți seara, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, a făcut referire la relația cu soția sa, Olguța Totolici (38 de ani), de care îl leagă 14 ani de mariaj. Mai ales că se cunosc foarte puține lucruri despre viața de cuplu a lor. „Vă conduce soția din umbră?”, a fost chestionat deputatul de Sibiu.

„Îmi spune să vin mai repede acasă”

Olguța Dana Totolici lucrează de aproape 10 ani la una dintre marile companii private ale României, OMV Petrom, și câștigă mai bine decât vicepremierul României. Aproximativ 6.000 de euro, conform declarației de avere a politicianului. A studiat Dreptul, Economia și Managementul la Sorbona.

Dan Barna nu a stat pe gânduri, răspunzând direct la întrebarea „roșie”:  „Categoric, nu sunt condus din umbră. Dar soția mea este un om grozav. A muncit de la începutul vieții profesionale, iar poziția din prezent este un rezultat firesc al forței de a învăța pe care o admir foarte mult. Capacitatea profesională și de a aborda problemele, în multe situații mi-e superioară, o recunosc cu toată franchețea. Nu e implicată deloc în viața politică, unul singur într-o familie e suficient. Îmi spune să aloc mai mult timp familiei, să fiu mai organizat ca să vin mai repede acasă, să aloc mai mult timp mie și sănătății, sfaturi de om apropiat căruia îi pasă. Uneori, deși știu că are dreptate, nu-i urmez sfaturile”.

„Nu m-a deranjat că a dorit să-și păstreze numele”

Vicepremierul a povestit și cum își manifestă atenția față de soție : „Prin mângâieri și alocând bucăți de timp pe care să le petrecem împreună. În weekend, să mergem în drumeții, plimbări sau vizite de muzee în locuri la care să ajungem în câteva ore. Câteodată gătim împreună. Din când în când mi-aduc aminte și cumpăr flori, lucru care o bucură foarte mult”.

De ce soția nu-i poartă numele de familie? „La momentul căsătoriei, mi-a spus că dorește să-și păstreze numele, nu m-a deranjat în niciun fel, am zis că este în regulă, nicio problemă. Avem o viață frumoasă de cuplu”, a subliniat politicianul. 

În ceea ce privește apariția unui copil în viața cuplului, Barna a afirmat: „Categoric, da, îmi doresc. Este un lucru care se va întâmpla. Nu-ți aduce anul, ce-ți aduce ceasul. Muncim!”.<br>

„Preferăm mâncarea gătită”

Care sunt mâncărurile din familia lui Dan Barna? Cei doi soți gătesc în echipă, uneori. „Oala romană. Este o oală de lut, pui carne, cu garnitură de legume, pui niște vin, lași în cuptor maximum o oră, iese o mâncarea foarte bună. Artistul, șeful, este Olguța. Îmi gătește ardei umplut, diverse combinații de spanac, ciorbe fabuloase, le prefer mâncărurilor mai grele. Chiar și varza călită pe care eu nu o suportam înaintea căsătoriei. Preferăm mâncarea gătită în detrimentul mâncării semipreparate din supermarket-uri”, a povestit liderul USR PLUS.

Iar înaintea de a părăsi emisiunea a spus, zâmbind: „OK, recunosc, uite: uneori, duc și micul dejun la pat soției”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă