Dan Barna: ”PNL s-a predat la PSD” / Vede totuși posibilitatea revenirii coaliției PNL-USR-UDMR pentru că în PNL există ”o bucată care ar putea să conțină germenii unei posibile colaborări viitoare”

2 săptămâni in urmă 22

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat marți seară că varianta ”rotativă” a premierului, între PSD și PNL, nu va funcționa și că, așa cum vede el că se desfășoară negocierile, PNL ”s-a predat” PSD.

”PNL s-a predat. Dacă PNL a avut opțiunea să fie partener important în coaliția cu USR și PNL, acum s-a predat PSD. Vedem un PNL care se predă, și după împărțirea ministerelor vedem că se face pe baza mandatelor parlamentare. PSD e în poziția în care spune că dacă premierul nu e de la noi, atunci mergem mai departe”, a spus Barna.

”Rotirea” premierului, propusă de PNL și PSD nu are nicio șansă, apreciază vicepreședintele USR.

”Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă funcționeze. Ciolacu odată numit premier e puțin probabil să spună că e suficient, nu mai vrea să fie premier. (…) În momentul în care ministerele sunt împărțite pe mandate, vedem un PSD majoritar. România va exista într-o criză continuă în care PNL și PSD împreună nu pot face lucrurile pe care le promit acum atât de spectaculos. Vedem un PSD revenit pe cai mari în guvern, exact așa cum românii au spus că nu vor”, a mai spus Barna.

Vicepreședintele USR spune că există totuși posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR-UDMR.

”În momentul de față avem o guvernare care se constituie între PSD și PNL. Evoluțiile ulterioare, știu că există în PNL o bucată care nu participă la aceste negocieri, și care ar putea să conțină germenii unei posibile colaborări viitoare”, a spus Dan Barna.

sursa foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă