Dan Barna: PNL, fie rămâne cu Cîțu, fie merge mai departe cu echipa lui Ciolacu. Am încredere 100% în Cioloș, noi nu vom reveni la guvernare cu Cîțu

3 săptămâni in urmă 30

Lidrul USR PLUS, Dan Barna reîntărește afirmația că nimeni din USR PLUS nu va reveni la guvernare cu Florin Cîțu premier și spune că în acest sens are încredere „100%”  în Dacian Cioloș și în ceilalți colegi ai săi din partid.

Barna a subliniat că există o decizie unanim acceptată la nivelul USR PLUS și că afirmațiile unor liberali, cum că Drulă s-ar întoarce în Guvernul Cîțu, sau Ghinea, sunt complet false.

„…Da, am auzit că au zis că Drulă revine, cred că Drulă nu știe nici el că rămâne în Guvern”, a spus, ironic, Barna la Digi24.

El a punctat că în ceea ce-l privește pe Cristian Ghinea – fost ministru al Fondurilor Europene – e normal să fie preocupat de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și să participe la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, care vine luni la București, având în vedere că a fost responsabil de acest document important pentru România.

„Cristian Ghinea este părintele PNRR, e meritul lui direct să fie acolo la întâlnire cu Ursula von der Leyen (…) Asta nu însamnă că vreounul dintre noi revine în guvern. Sunt fumigene aruncate în spațiul public de cei din PNL pentru a ascunde problema de fond, și anume că acest guvern nu mai are susținere politică”, a transmis Barna.

Liderul USR PLUS a mai adăugat că pentru el și colegii săi nu există alte opțiuni, decât aceea de a reveni la guvernare fără Cîțu premier, sau de a rămâne în opoziție.

Cât despre opțiunile PNL, a mai spus Dan Barna: fie liberalii vin la guvern fără Cîțu, fie merg mai departe cu PSD, echipa lui Marcel Ciolacu, „cu care oricum colaborează de mai bine de o luna”.

„Pentru noi nu exist alt scenariu. PNL să vină fără Cîțu și să discutăm un calendar de reforme și atunci revenim la guvernare, altfel rămânem în opozție. Dar fără noi să se știe că susținerea guvernului nu poate fi asigurată decât de PSD”, a spus Dan Barna.

Tot dumincă seara a transmis și Dacian Cioloș că nu a avut nicio discuție cu Cîțu și că nu există nicio intenția a sa de a reveni la guvernare cu Florin Cîțu premeier.

„Declarațiile liberalilor că am reveni la guvernare sunt o  încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR PLUS. Nu ne întoarcem decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme”, a spus Ciolos.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă