Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la prezidenţiale: ''Îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România''

3 săptămâni in urmă 18

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, sâmbătă seară, că nu exclude o candiatură la alegerile prezidenţiale din 2024, acest fiind ”un scenariu real” pe care-l discută cu colegii. ”Ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”, a declarat Barna, precizând, însă, că ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la prezidenţiale

Vicepremierul Dan Barna

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

  • Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la prezidenţiale

Dan Barna a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidenţiale din 2024 şi a afirmat: ”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (...) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”.

O nouă candidatură la prezidenţiale, unul dintre scenariile posibile

Vicepremierul a precizat că o nouă candidatură la prezidenţiale ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândeşte. ”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declara Barna.

Înntrebat dacă îşi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a explicat: ”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”.

Dan Barna a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învind de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă