Dan Barna invocă un blocaj în coaliţia de guvernare şi dă vina pe UDMR: "Ei vor mutarea SIIJ la Parchetul General"

2 luni in urmă 29

Dan Barna, copreşedinte al USR-Plus, consideră că membrii coaliţiei de guvernare sunt în faţa unui blocaj care poate pune sub semnul întrebării modul în care evoluează coaliţia în perioada următoare.

Dan Barna, atac cu talpa înainte la UDMR

Dan Barna, atac cu talpa înainte la UDMR

Profimedia

  • Dan Barna îi acuză pe cei de la UDMR că nu vor desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Barna i-a găsit drept vinovaţi pentru blocaj pe cei de la UDMR pe care îi acuză că se opun desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Conform Agerpres, Dan Barna a ţinut să precizeze că "cei de la UDMR nu doresc desfiinţarea SIIJ, aşa cum s-a agreat în coaliţia de guvernare. Ei vor doar mutarea Secţiei la Parchetul General, ceea ce contravine elementelor asupra cărora ne-am înţeles".

Pe de altă parte, Dan Barna l-a lăudat pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei, şi a spus că "Stelian Ion, ministrul Justiţiei şi colegul meu, a prezentat mai multe căi. Pentru a putea să faci reformă în Justiţie, e nevoie ca toate forţele politice care contează să susţină acest demers. În momentul de faţă avem un blocaj în coaliţie, vedem că partenerul UDMR nu doreşte acest lucru şi mesajul preşedintelui exprimă aceeaşi nemulţumire pe care o avem şi noi - nu putem să avem un program de guvernare agreat şi susţinut în Parlament în momentul învestirii Guvernului şi apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă