Dan Barna: „E important ca USR să fie partener, ci nu un partid care ajută PNL să guverneze”

2 luni in urmă 6


Dan Barna, liderul USR, a anunțat, marți că ”USR este un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze”. De asemenea, Barna a mai spus la Digi24 că partidul său are soluții pentru toate ministerele.


„Depinde cum merg negocierile. În funcție de cum vom stabili ordinea de activități ne vom stabili și ordinea. E important ca USR să fie partener, ci nu un partid care ajută PNL să guverneze. Am văzut și varianta în care PNL va lua ministerele de forță. Nu vrem să fim un partid ajutător. Avem oameni pregătiți pentru toate ministerele”, a declarat Dan Barna, marți, la Digi24.


Liderul USR a vorbit și despre negocierile care vizează împărțirea ministerelor.


„E momentul prin votul de duminică, ca USRPLUS să facă parte din coaliția de guvernare. Am primit acei 16% tocmai ca prioritățile noastre foarte specifice să devină realitate. Am văzut varianta în care PNL ia toate ministerele de forță, sperând că USR ia celelalte ministere. Asta depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program și angajamente de guvernare pentru că în funcție de calendarul primelor 3-6 luni vom vedea și ministerele”, a mai spus Barna.


Întrebat de varianta în PNL îl propune ca premier pe Nicolae Ciucă, Barna s spus că:


„Ca principiu, suntem o țară europeană, nu soluția militară e cea mai bună, dar hai sa avem aceste consultări”, a declarat liderul USR.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă