Dan Barna, despre ancheta premierului pe pregătirea valului 4: „Propriile sale inacțiuni au generat actualul moment”

3 săptămâni in urmă 17

Dan Barna l-a acuzat pe Florin Cîțu că el a fot cel care a ignorat măsurile de prevenție propuse de fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, iar ancheta pe care a declanșat-o premierul privind felul în care Ministerul Sănătății a pregătit valul patru al pandemiei ar putea să-i arate că vina este a sa, într-un interviu acordat marți la Digi24.

„Surpriza pe care o va avea premierul e că propriile sale inacțiuni au generat actualul moment”, a declarat liderul USR-PLUS.

El l-a acuzat pe premier că a minimalizat pericolul unui noul val și a îndemnat populația să se relaxeze în loc să încurajeze campania de vaccinare.

„Măsurile neluate sunt fix la cel care și-a asumat campania de vaccinare, în orice țară normală era coordonată de Ministerul Sănătății. La noi premierul a zis că el coordoneaza campania de vaccinare pentru că el se pricepe cel mai bine”, a declarat Dan Barna.

Florin Cîțu a anunțat marți, 21 septembrie, că va solicita o anchetă cu privire la modul în care Ministerul Sănătății a făcut pregătiri pentru valul 4 al pandemiei de coronavirus, în contextul în care luni, la nivel național mai erau libere doar 19 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar că trebuie să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde”, a spus premierul.

În replică, fostul ministru Ioana Mihăilă i-a transmis premierului că „s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui”.

Referindu-se la scăderea numărului de paturi ATI pentru pacienții COVID, unul dintre principalele reproșuri ale premierului, Mihăilă spune că unitățile medicale și-au ajustat numărul de locuri pe parcursul verii, în contextul în care au existat puține cazuri grave de infectare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă