Dan Barna declaraţii maliţioase despre scandalul CFR: „Nu poți să trimiți autocare la 2 noaptea pe câmp”

1 lună in urmă 31

Dan Barna declaraţii maliţioase despre scandalul CFR.  Liderul USR îi ia apărarea şefului CFR şi face scut în jurul lui. Acesta a precizat ca nu a existat in CFR un plan de management de reactie in caz de criză.

Dan Barna declaraţii maliţioase despre scandalul CFR: „Nu poți să trimiți autocare la 2 noaptea pe câmp”

„Ati vazut declaratia ministrului Transporturilor. Din punctul nostru de vedere subiectul este incheiat. A fost o formulare nefericita in prima faza. Trebuie sa evaluam oamenii in functie de ce fac si nu in functie de o declaratie.

Nu e nici prima, nici ultima data cand datorita accidentelor sau fenomenelor meteo extraordinare se intampla astfel de evenimente. Ce invataminte tragem este ca trebuie un plan de management de reactie in situatii de criza, cand un tren e blocat sa fie prevazute persoanele care trebuie sa intervina”,  a declarat Barna, la Guvern.

Intrebat de jurnalustu a de ce nu a ajuns nimeni la oamenii blocati in tren, vicepremierul a raspuns vizibil iritat.

„Puteti sa va certati cu mine cat doriti. E frumos sa se spuna ‘Trimit un autocar’. Nu poti sa trimit autocare la 2 noaptea pe camp sa ia 1.000 de oameni cu elicoptere”, a afirmat Barna.

Vicepremierul a relatat ca si el a stat blocat in tren „cu siguranta intre 7 si 8 ore” pe vremea cand era student.

De altfel, şi Cătălin Drulă închide ochii la erorile grave ale șefului CFR. Cătălin Drulă a vorbit despre motivele pentru care autoritățile nu au intervenit mai eficient în cazul accidentului de la Fetești. Ministrul a mai declarat că nu are în vedere o posibilă demitere a șefului CFR, Ovidiu Vizante.

„Situația trenului de ieri foarte prezent în presă a fost nefericită, o regret nespus, îmi cer scuze. Am cerut CFR un raport detaliat despre cum să îmbunătățim procedurile în această situație. Cauzele blocajelor de ieri a fost acel accident și furtuna din București. Voi primi raportul. Ce am cerut CFR Infrastructură e să facem tot ce e omenește posibil să evităm sau dacă se întâmplă să minimizăm impactul.

Trenurile nu se cumpără de pe raft, ele trebuie produse înainte. E o singură ofertă, au fost două oferte: o companie europeană și una din China, companiile din China nu mai au dreptul să participe, deci avem o singură ofertă.

Eu am spus 2 luni ca să putem să semnăm și contractul. Principiile pe care funcționez sunt pe bază de profesionalism și eficiență. Actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o declarație de moment. Domnul director al CFR Călători și-a prezentat scuze ieri și pentru mine subiectul este încheiat. Dar domnul director are o evaluare de dat, vom face o evaluare pentru toți managerii și vom vedea apoi. Nu sunt rudă cu domnul Vizante.”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Citeşte şi: Tudose despre șeful CFR: „Darwin a murit căutând ,,creatura” care să umple locul între maimuță și om. Dacă mai trăia acum era mai lămurit!”
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă