Dan Barna: Dacă rămâneam în Guvernul Cîțu, rămâneam paiața, puteam să ne și desființăm dacă acceptam că o dată la trei luni ne mai împușcă un ministru după bunul chef

3 săptămâni in urmă 37

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, joi seară, că oamenii au înţeles că premierul a fost cel care a decis să desfiinţeze coaliţia de guvernare. El a adăugat că USR nu mai putea rămâne în această coaliţie, iar dacă ar fi rămas ar fi fost nişte ”paiaţe”.

”Oamenii au înţeles foarte clar poziţia noastră, oamenii au înţeles că, într-adevăr, premierul, singur sau susţinut, asta urmează să lămurească istoricii, a decis să arunce în aer coaliţia. Dacă asta a contat, într-adevăr, pentru câştigarea  Congresului la PNL, eu cred că ar fi câştigat şi fără”, a declarat Dan Barna, la Prima TV, joi seară.

Barna a adăugat că înainte de concedierea ministrului Justiţiei Stelian Ion era un guvern stabil, o majoritate în Parlament şi că existau doar dezbateri politice despre Programul Anghel Saligny.

”În acea miercuri dimineaţă lucrurile erau foarte clare, era un Guvern stabil, o majoritate în Parlament, ok, ne certam pe criteriile de alocare a banilor pe Anghel Saligny, dar asta să zicem era o dezbatere politică în coaliţie, perfect logică, pe nişte argumente, brusc concediind al doilea ministru, după ce am spus foarte clar că nu se poate repeta la nesfârşit. Dacă rămâneam, rămâneam paiaţe, puteam să ne şi desfiinţăm, dacă acceptam o dată la trei luni ne mai împuşcă câte un ministru după bunul chef: <M-am gândit, în dau afară>. Dar nu-i al tău, nu-i…”, a declarat Dan Barna.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă