Dan Barna: Dacă PNL și UDMR nu se bagă, USR va face singur Guvernul

1 săptămână in urmă 32

USR va face singur guvernul, dacă nu se poate colabora cu PNL şi UDMR, a declarat vicepreşedintele USR, Dan Barna, marţi seara, în cadrul unei emisiuni la TVR.

„Depinde ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după amiază, dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a declarat Dan Barna, la TVR.

Întrebat dacă USR va trece la elaborarea unui Cabinet propriu, Dan Barna a răspuns: „Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau, cel mai târziu, luni”.

Dan Barna: „Suntem optimişti. Sunt foarte puține alternative de guvernare”

Dan Barna a precizat la emisiunea de la B1 TV că este optimist în ceea ce privește viitorul guvernării în România.

„Suntem optimişti. Sper să facem paşi spre o guvernare stabilă în zilele următoare.

Eu astept intalnirea de maine. Realitatea e ca sunt foarte putine alternative de guvernare în Romania”, a precizat Dan Barna.

Liderul USR a precizat că deși există mai multe alternative de guvernare, refacerea coaliției este cea mai facilă la momentul de față.

„Sunt foarte puține alternative de guvernare în România în ziua de astăzi. Există varianta reconstituirii coaliției, alternativa cea mai facilă. Orice alt scenariu e mult mai complicat. Am vazut declarațiile PNL-ului. Refuzul de a continua pe această structură pentru care există un acord de coaliție.”, susține Barna.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă