Dan Barna, critici la adresa premierului: „Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră”

1 lună in urmă 34

„Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu”, a scris vicepremierul Dan Barn, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

„Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună”, a scris Dan Barna, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul susţine că Florin Cîțu „s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”.

„Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a mai transmis Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a trimis la Cotroceni, miercuri, documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar şeful statului a semnat decretul de revocare a acestuia.

Totodată premierul Florin Cîțu va asigura interimatul la Ministerul Sănătății, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Administrația Prezidențială.

Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă că a decis să preia interimatul după refuzul vicepremierului Dan Barna.

„Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Darna Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea, acceptată de președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. În acest sens am avut o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății”, a declarat Florin Cîțu, miercuri sera, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă